Knerten-feberen herjet i Hønefoss lørdag under teaterforestillingen på Byscenen, og det måtte bli suksess med égal teaters Knerten-forestilling som denne gang gjestet Hønefoss. Byen har svært mange Knerten-fans – takket være Petrus Christensens rolle som Storebror i det som er en av høstens kinofavoritter for de minste.

Det ble en annerledes opplevelse å oppleve Knerten i teaterversjon. Forestillingen var et spennende eventyr som inneholdt både humor, spenning og dramatikk. Det ble til tider litt for skremmende for noen av de minste som begynte å skrike.

Med enkle kulisser og god skuespillerkunst serverte Vivian Hein (mor), Gunnar Strand (Phillip), Porfirio Gutierrez (far og snekker) en artig forestilling. Aller mest ros går til 12 år gamle Samuel Gutierrez. I rollen som Lillebror fikk han vist sitt stortalent og en skuespillerglede som var smittende.

Blant publikum var enkelte så små at de nøt hele forestillingen sovende i vogn, mens de større søsknene satt med blanke øyne, lo og kommenterte. Mange små, og noen foreldre, sang med på «Knerten det er meg». Anne-Cath Vestlys bøker har i generasjoner vært til glede.