Jevnaker-speidere klatret høyt på norgesmesterskap

Hakkespett under matoppgave.

Hakkespett under matoppgave. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

9.–11. juni holdt Norges speiderforbund og Norges KFUK-KFUM speidere NM i speiding på skogmuseet i Elverum. Der deltok det en patrulje fra Jevnaker og en fra Hønefoss.

DEL

Der konkurrerte de mot rundt 700 speidere fordelt på 123 andre patruljer. Etter en helg med konkurranser endte patruljen fra Jevnaker opp på en 15. plass.

Kvalifiseringen til NM skjer gjennom en konkurranse i kretsen. Der slo Pingvin-patruljen fra Hønefoss Hakkespett fra Jevnaker med ett poeng. Det er derfor ikke vanskelig å forstå Hakkespettenes mål for helga, nemlig å slå Pingvinene. Da konkurransen var slutt på søndag var det klart at de hadde slått Pingvin, som endte på en 80. plass.

Pingvin før konkurransestart. Fra venstre: Axel (14), Sondre (11), Mathias (15), Mikkel (12), Andreas (15) og Mats (13).

Pingvin før konkurransestart. Fra venstre: Axel (14), Sondre (11), Mathias (15), Mikkel (12), Andreas (15) og Mats (13). Foto:

Samarbeid gikk greit, men ikke bra nok siden vi kom ganske langt bak, forteller Mats i Pingvin-patruljen.

–  Orienteringsteori gikk bra, og førstehjelp. Der skulle en i patruljen være markør også skulle de andre behandle ham. Markøren skulle være bevisstløs, ha et åpent brudd og ha pulsåreblødning. Så skulle vi lage en båre av bare tepper og stokker og bære han et stykke.

– Det gikk bra det Andreas?

– Ja, men vi måtte tenke oss om litt, svarer patruljefører Andreas. – Også tapte vi litt på at vi ikke hadde jakke over for å holde ham varm.

Pingvin under praktisk oppgave. Fra venstre: Mikkel (12), Sondre (11) og Andreas (15).

Pingvin under praktisk oppgave. Fra venstre: Mikkel (12), Sondre (11) og Andreas (15). Foto:

Kristian i Hakkespett forteller at samarbeidet deres har vært kjempebra – eller, ikke så bra på søndagen.

– Da var vi slitne, da, sier Tonje. De fortsetter med å diskutere de forskjellige oppgavene. Kristian likte matoppgaven, hvor de skulle lage et treretters måltid, var best. Tonje derimot syntes den praktiske oppgaven var best. Der fikk patruljene utdelt trestykker som de skulle lage en rake ut av.

NM i speiding foregår over en helg hvor deltakerne sover i telt og løser oppgaver. Oppgavene består av en teorioppgave, orientering, praktisk oppgave, matlaging og en rundløype med fire poster; Førstehjelp, naturkjennskap, pionering (knuter o.l.) og en hemmelig oppgave. I tillegg blir teltområdet og samarbeid bedømt.

Det morsomste var når Mikkel gikk rundt å intervjua folk, sier Mats.

Ja, ler Andreas. – Det var litt morsomt med Mikkel. Det gikk fra at han hadde en pinne han gikk rundt og intervjua folk med, til at han hadde fullt kamerateam! Videoen av Mikkel er for øyeblikket sett rundt 9.500 ganger på Facebook.

Vinneren av årets NM ble patrulje Gaupe fra Riska speidergruppe.

Pingviner før konkurransestart. Fra venstre: Axel (14), Sondre (11), Mathias (15), Mikkel (12), Andreas (15) og Mats (13).

Pingviner før konkurransestart. Fra venstre: Axel (14), Sondre (11), Mathias (15), Mikkel (12), Andreas (15) og Mats (13). Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags