Gå til sidens hovedinnhold

- Som et eventyr å være med på

Artikkelen er over 11 år gammel

Johanna Mørck fra Hønefoss har en av hovedrollene i filmen "Trolljegeren" som kan bli den store filmhiten i høst.

Fredag kveld har filmen premiere i Hønefoss og mange andre steder i landet.

- Det var nesten som et eventyr å være med på denne innspillingen, sier Mørck.

Spiller student

I filmen er hønefosskvinnen en av tre studenter som skal lage dokumentarfilm om en spesiell mann som heter Hans og blir spilt av humoristen Otto Jespersen.

I begynnelsen tror de han er en bjørnejeger som driver ulovlig jakt, men det viser seg at han driver med noe helt annet og skumle norske troll er en viktig del av filmen.

Fysisk utfordrende

Innspillingen skjedde i skogsområder og fjell på Vestlandet og innspillingen kunne til tider være litt skummel.

- Det var en fysisk utfordrende film å spille inn. Vi var mye ute om natta og det var noe av det som gjorde det både slitsomt og spennende å være med på dette, sier hun.

De som ser "Trolljegeren" på kino får se noe de aldri har sett før og det er også en del konspirasjonsteorier i filmen.

- Kanskje finnes det troll i virkeligheten, spør Mørck som håper folk vil synes filmen er både spennende og litt skummel.

Hun synes trollene var det mest spennende med hele filmen og kan fortelle at de ikke minner så mye om de trollene vi møter i folkeeventyrene.

Internasjonal hit

"Trolljegeren" har fått til mye god kritikk og har fått mye oppmerksomhet allerede før premieren. Den er også solgt til en rekke andre land og har blitt markedsført med norske troll og overtro og den spesielle norske naturen.

Johanna Mørck kan virkelig være et navn å legge merke til i den norske filmverden nå. Tidligere har hun spilt i "Fritt Vilt 2" og i diverse teateroppsetninger.