Gå til sidens hovedinnhold

Solgte kunst for 400.000

Artikkelen er over 9 år gammel

Da Jevnaker-kunster Tove Hirth åpnet utstillingen på Thorbjørnrud Hotell lørdag, solgte hun ti skulpturer og 11 fotografier.

Vernissagen ble en gedigen feiring av kunstneren som valgte Jevnaker som arena for sin første separatutstilling i Norge. En av de første kjøperne var Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal som sikret seg den store bronseskulpturen «Han på drivved».

Drivved fra Randsfjorden

– Utgangspunktet er gammel drivved fra Randsfjorden, opplyser Tove Hirth til Anne Grethe Fremgaard og Mikal Røtnes. Også skulpturen «Hun på bjørk» er en avstøpning av drivved fra Randsfjorden.

- Så min første i Norge måtte bli i Jevnaker. Ikke i Oslo, sier Hirth.

Kom hjem

- Mikal Røtnes opplyser at den innkjøpte skulpturen vil få plass i banklokalene i Jevnaker og kanskje senere bli gitt i gave til en verdig mottaker. Blant alle gjestene var statsråd Rigmor Aasrud og ordfører Hilde Brørby Fivelsdal.

Fanger bevegelsen

Tove Hirth fortalte om da hun ble sykmeldt på grunn av kronisk scenebetennelse og måtte slutte som skulptør. Hun flyttet hjem til Norge og har siden livnært seg som lærer.

– Nå har jeg sagt opp og forsøker å leve som kunstner. Et verksted i Skottland støper for meg, sier hun. Valget ble tatt i mars i år. Siden da har hun produsert alle de 21 skulpturene til salgsutstillingen som varer til 8. oktober.

Tove Hirth solgte kunst for 400.000 kroner i løpet av utstillingen.