Slik innviet de den nye salen

musikal: Publikum fikk nyte smakebiter fra vårens musikal «Hairspray».

musikal: Publikum fikk nyte smakebiter fra vårens musikal «Hairspray».

Artikkelen er over 5 år gammel

Om få dager er skoleåret over, og nye scener venter på elevene. For Ringerike Folkehøgskole har eventyret så vidt begynt.

DEL

Foran 270 publikummere med stort og smått viste årets kull fram vidunderlige smakebiter fra sine arbeider, og fikk lov til å utfolde seg kreativt i den nye storsalen. Skolen som aldri sover, har elever som aldri slutter å imponere.

«Snurr design»

Linjeelever Design og Fashion entret scenen i følge med 1. klasse ved Kirkeskolen, som hadde fått hjelp til å sy «Mitt drømmekostyme». Multisport-elevene fulgte opp med Line dance, før en gruppe unge kunstnerspirer fra linjen Visual Arts overrasket med performance art, og forvandlet seks arbeider til et større og svært kjent motiv. Danselinjen viste videre vakre linjer og bevegelser til toner fra Michael Bublés «New dawn».

Sterke prestasjoner

Skolekoret, som favnet skolens 108 elever, berørte publikum med et knippe sangnumre fra musikalen «Les Misérables», hvor hele 16 solister grep mikrofonen. Styreleder Kolbjørn Kværum bemerket også koret i sin tale, og delte rundhåndet ut ros.

- Jeg har aldri hørt maken til skolekor, og la til: og jeg har hørt mange.

Tidligere på dagen hadde elever fra linjene Musikk og Teater, og Standup og Revy gitt smakebiter fra årets musikal «Hairspray». I tillegg hadde et lynlotteri i regi av Global solidaritet samlet inn midler til et veldedig formål.

Ser framover og oppover

Offisiell åpning av scenen vil skje i oktober, og da vil også tidligere elever som har fått et navn nasjonalt og internasjonalt få teste akustikk og scenegulv.

Ringerike Folkehøgskole har store ambisjoner for framtiden, og selv om distriktet nå får mange nye kulturarenaer, ser ikke rektor for seg at skolen blir en konkurrent til Kultursenteret eller andre aktører.

Ringvirkninger

- Vi har hver vår nisje, og det er plass til alle, bemerker Eikenes.

- Vi ønsker å bli mer tydelig og synlig, og er sammen med HBV de viktigste lokale omdømmebyggerne i utdanningssammenheng.

Folkehøgskolen har også planer om sommerskole for elever som er på vei til å falle ut av videregående skole. Med ny scene og nye ambisjoner skapes nye muligheter. Når sangfuglene flyr ut av redet om kort tid, har de med seg et gode minner og et budskap.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags