Det var trangt i salen da urpremieren på årets mest sjarmerende juleeventyr gikk av stabelen.

«Piken med fyrstikkene» er bearbeidet og tilrettelagt som familiemusikal, og spesielt tilrettelagt for de minste.

Stykket har fått nytt manus, tekster og melodier av Monika Sik Holm, mens Therese Knoph Sulland står for regi og koreografi.

Brukte hele salen

Lokalet var snudd, og publikum var plassert på minitribune på scenen, mens skuespillerne brukte resten av rommet og tilhørende værelser. Resultatet ble et dynamisk og svært levende musikalteater, som inkluderte publikum på en personlig og morsom måte.

Flere ganger ble publikum også engasjert, og på ett tidspunkt sto faktisk alle i salen og danset, ledet av en gigantisk bamse og en levende dukke!

Tenk at fem mennesker kan fylle et helt persongalleri. For det gjorde de virkelig, med latter, liv og glede.

Her koker det virkelig ned til hver enkelts prestasjon, som ikke var mindre enn knakende bra, og stykket, som har en tragisk slutt, ble både gripende og morsom.

Sterke karakterer

Celine Rensel hadde hovedrollen som den stakkars jenta. Hun gjorde en imponerende karakter og vekslet lekende lett mellom sang, dans og teater.

De øvrige på rollelisten var Petrus Christensen, Therese Knoph Sulland, Monica Sik Holm og Per Emil Grimstad.

Alle hadde flere roller, og skiftet proft mellom karakterene uten å blunke.

Stemningsfull og munter musikk, artige og underfundige tekster, sterke karakterer og enkle kostymeskift gjorde historien klar og tydelig. Dialogen gjorde moralen sterk , og understreket det viktige budskapet «Det finnes alltid håp».