Sesongsåpning søndag

Ai WeiWei.

Ai WeiWei. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Ai Weiweis første store foto- og videoutstilling blir det store trekkplasteret under årets sesongåpning på Kistefos-Museet.

DEL

Ai Weiwei- Interlacing er navnet på årets store sommerutstilling på Kistefos-Museet. Søndag er det klart for åpning av en utstilling som blir kunstnerens første store foto- og videoutstilling.

Utstillingen konsentrerer seg om Ai Weiewis mangfoldighet som fotograf og viser hundrevis av bloggfotografier, mobilfotografier og andre snapshots fra 1980-tallet og fram til i dag. Ai Weiwei kommuniserer og dokumenterer og analyserer gjennom sine arbeider. Han har tatt bilder av radikale urbane endringer, leting etter jordskjelvofre, og ødeleggelsen av sitt studio i Shanghai.

I april i 2011 ble han anholdt av kinesiske myndigheter på grunn av sine politiske aktiviteter. Han ble løslatt mot kausjon 22. juni 2011, men har fortsatt forbud mot å forlate landet.

Utstillingen på Kistefos er kuratert av Urs Stahel som også vil presentere utstillingen. Den er produsert i samarbeid med Fotomuseum Winterthur i Sveits og Jeu de Paume i Frankrike.

Direktør Egil Eide og Formann i Stiftelsen Kistefos-Museet, Erik Wahlstrøm, ønsker velkommen. Søndag vil også Kunsthallen, formannsboligen og sliperiloftet åpne for publikum.

Det er sangeren Per Vollestad som skal stå for de musikalske innslagene på scenen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags