Det er ingen tilfeldighet at han har valgt Ringerike for å sette seg inn i manuset til Selskapsreisen 6.

- Her finner jeg roen, sier skuespilleren, som har et langt og hyggelig forhold til Comfort Hotel Ringerikes direktør, Unni Carlsen.

Fulgte etter

- Jeg var stadig på Klækken hotel da hun drev der. Da hun flyttet til hotellet i Hønefoss fulgte jeg helt naturlig etter. Jeg trives med å få rom og luft og lys og ro nok til å gjøre meg kjent med manus og være godt rustet for filminnspillingen som venter allerede nå i september, sier Skolmen.

Tidligere i sommer har han feriert på landstedet ved Onsager ved Randsfjorden. Og i mange år har tekst til både filmer og stand-up forestillinger blitt lagret og utprøvd i skuespillerens hode i ringeriksdistriktet.

Komiske dypdykk

Nå skal Ole og Stig Helmer på en retrospektiv reise i sine respektive liv.

- Det handler mest om Stig Helmer (Lasse Åberg), sier Skolmen.

Med arbeidstittel "The Stig Helmer Story" er de to kompisene klare for komiske dypdykk helt tilbake til 50-tallet når innspillingene starter i Stockholm i høst.

Nummer seks

Åberg skriver manus og regisserer og spiller hovedrollen i filmen som blir den sjette i rekka i serien "Selskapsreisen".

Det begynte med en urkomisk tur til Kanariøyene med scener som enda sitter festet i hjernevinningene til alle som har sett dem. Fortsatte med en tur til Verbier på ski, til den svenske skjærgården og et utfordrende båtliv, videre på golf-tur og sist på helse-reise. Men nå er det en "indre reise" som skal foretas.

- Filmene har blitt svært godt mottatt, både i Sverige og Norge, sier Skolmen, som har fått beskjed om å snakke så godt svorsk at svenskene tror det er norsk.

- Så sitter jeg her da, i Ringerikssalen på hotellet, som jeg har fått helt til min egen disposisjon, og leser høyt og prøver ut replikker og snakker med Lasse og lever meg inn i handlingen. Det blir absolutt morsomt, dette her, sier han.

Trivelig gjest

- Godt å ha deg her, sier Unni Carlsen, som setter stor pris på å ha en sprudlende Skolmen som hotellgjest i lange perioder av gangen.

- Du gir hotellets ansatte humorinnsprøytinger i hverdagen og det er alltid morsomt å snakke med deg.

- Det blir sikkert ikke siste gang du ser meg, sier Skolmen, hvis det blir flere filmer og flere ting å forberede seg til, er det ikke umulig at jeg velger Hønefoss...