Scharff-historien kan bli film

Anne Gro Christensen og Steinar Eriksen lager forestilling med Jakob Scharffs musikk. Steinar Hybertsen (i midten) håper nå å starte arbeidet med en dokumentarfilm om Scharff-familien til våren.

Anne Gro Christensen og Steinar Eriksen lager forestilling med Jakob Scharffs musikk. Steinar Hybertsen (i midten) håper nå å starte arbeidet med en dokumentarfilm om Scharff-familien til våren. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Fredag blir det forestilling med Jakob Scharffs musikk, og samtidig lanseres boka om komponisten og hans familie. Til våren håper Steinar Hybertsen å starte arbeidet med en dokumentarfilm om den jødiske Hønefoss-familien.

DEL

Det kan bli dokumentarfilm av historien om Scharff-familien. Steinar Hybertsen er i gang med planleggingen.

Fredag blir det forestilling med musikk av Jakob Scharff, og lansering av boken om familien som ble sendt til Auschwitz. Nå kan det også bli dokumentarfilm av historien. Steinar Hybertsen har laget flere filmer som er vist internasjonalt, og han har begynt jobben med å planlegge en film om familien Scharff fra Hønefoss.

–Vi ønsker å fortelle historien på en levende måte, i et medium som tilhører den yngre generasjonen, sier Hybertsen.

– Musikken og historien - alt er fascinerende. Her kan mye fortelles med musikk, tror han.

Ukjent historie

Til tross for at han er ekte Hønefoss-gutt, har Hybertsen aldri tidligere fått med seg den tragiske historien om Scharff-familien.

– Som guttunge gikk jeg jo med henda i lommene og 17. mai-sløyfe. Jeg var med på alt, spilte i korps, og så alltid fram til 17. mai. Så det er nesten litt flaut å ha stått der foran bautaen i så mange år uten å kjenne historien, sier han.

Nå kan han til gjengjeld sørge for at folk langt utenfor Ringerikes grenser får kjennskap til både musikk og historie.

– Det er et potensial både i Norge og internasjonalt. Koblingen med musikken gjør det til en spesiell historie, som ikke bare er nok en fortelling fra konsentrasjonsleirene, sier han.

- Veldig spesiell musikk

– Musikken er kanskje det viktigste i fortellingen. Jeg har hørt musikken, og den er veldig spesiell, sier Hybertsen.

– Samtidig er dette en historie om en tidsepoke vi ikke helt skjønner, eller forstår har kunnet finne sted.

Han håper å kunne begynne arbeidet med å lage filmen på vårparten.

– Da vil vi kunne bruke sommeren og høsten på det, med redigering vinteren 2013-14. Kanskje kan filmen være klar om et par år, tror Hybertsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags