Børst støv av veterantraktoren din! Lørdag blir det pløyetreff.

Tilløp til kø på jordet. Fra venstre: Kristian Helgeland på en Nuffield og Kristian Nordli Vik på Ferguson Gråtass "Gullfisk". I bakgrunnen Massey Ferguson 250, Massey Ferguson 130 og Massey Ferguson 135X. På vendeteigen en Ferguson Gråtass.

Tilløp til kø på jordet. Fra venstre: Kristian Helgeland på en Nuffield og Kristian Nordli Vik på Ferguson Gråtass "Gullfisk". I bakgrunnen Massey Ferguson 250, Massey Ferguson 130 og Massey Ferguson 135X. På vendeteigen en Ferguson Gråtass. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag formiddag arrangeres det årlige pløyetreffet for veterantraktorer på Røyse.

DEL

De siste årene har over seksti traktorentusiaster funnet veien til Røyse, hvor arrangementet har gått på rundgang mellom en håndfull bønder.

Lørdag er turen kommet til Christian Fagerås på Nerfjersta, og her vil det gjennom formiddagen pløyes både med traktorer i original og oppusset stand.

Arrangørene Ole Anton Hafnor, Jan Frøshaug og Ole Christian Johansen håper mange vil finne veien, med eller uten egen traktor. På treffet blir det både fagprat og aldri så lite glaning, og Hole landbrukslag serverer pølser og kaffe til alle besøkende.

Sosialt på pløyetreff. Til høyre: primus motor Ole Anton Hafnor.

Sosialt på pløyetreff. Til høyre: primus motor Ole Anton Hafnor. Foto:

Hafnor forteller at det er en voksende interesse for å sette i stand eldre traktorer. I likhet med han, har mange funnet ut at dette er en forholdsvis billig interesse sammenlignet med for eksempel veteranbil. Mange velger å pusse opp traktoren helt fra bunnen, og lakkere den slik at den framstår som mest mulig lik originalen.

Hafnor synes det er spesielt morsomt at flere ungdommer har deltatt på de siste årenes treff. Noen har også med egne traktorer, men de fleste nøyer seg med å se på foreldre og besteforeldre.

Treffet har vært arrangert i åtte år nå, og det blir stadig flere deltakere.

En del nyere veteraner med treskjærsplog byr også på utfordringer for arrangørene – med store ploger og ivrige deltakere kreves det stadig større areal å kunne pløye på.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags