Gå til sidens hovedinnhold

Søndag kan du smake mat på museet

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag er det matmarked på Ringerikes museum, hvor lokalproduserte godbiter vil være tilgjengelig for salg til de besøkende.

– Arrangementet tar utgangspunkt i det faktum at vi her i Hole og på Ringerike nærmest bor midt i matfatet, sier konservator Preben L. Johannessen.

– Og det må vi gjøre noe med, fortsetter han. Og det vi da gjør, er å løfte opp og fram flere av de produsentene som utnytter naturens ressurser her i vårt distrikt.

I de senere årene har det blitt stadig flere småskalaprodusenter av kvalitetsprodukter – noen begynner faktisk å bli ganske store, også – som honning, spekemat, kaker, erter, snop, solbærsaft, eplemost og ikke minst produkter fra det lokale frukt- og bærpresseriet.

Tradisjoner

– Mye av det de produserer viderefører egentlig en århundrer lang tradisjon med å høste av naturens overskudd. Sånn sett føyer de seg inn i en bærekraftig tradisjon. Og det lokale museets oppgaver er blant annet å sette gamle tradisjoner inn i en ny sammenheng, sier Johannessen.

Produktene er absolutt noe å være stolte av, og en lang rekke av dem er da også å få kjøpt i flere av de mere eksklusive forretningene i landets bedrestilte strøk. Og det er et faktum som Johannessen mener er helt strålende.

Kvalitet

– Kvalitet går aldri av moten, og ingen ting er bedre enn at store deler av landet forbinder Hole og Ringerike med kvalitet, sier han, mens han nyter det fjerde glasset med saft i løpet av få minutter.

– Livet er for kort til å spise og drikke dårlig kvalitet, avslutter Johannessen, mens han bærer inn flere kasser med eplemost og solbærsaft.

Dette skjer i ringeriksregionen

Scroll nedover for å se oversikt over hva som skjer i ringeriksregionen i dagene framover.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.