Gå til sidens hovedinnhold

Ringerikes Blad leses av stadig flere: 400 nye digitallesere på tre måneder

Artikkelen er over 4 år gammel

Ringerikes Blad får stadig flere abonnenter, og mobilen er nå viktigste digitale kanal. Men nå skal papiravisen få et ansiktsløft.

Stadig flere vil lese lokalavisen digitalt. I løpet av de siste tre månedene har nær 400 nye brukere registrert seg som digitalleser.

– Digitaltilbudet er tilgjengelig for alle abonnenter. Det krever kun en kort registrering. Et digitalt abonnement kan også deles med andre i husstanden, hvis hver enkelt registrerer seg, sier redaktør Bjørn Harald Blaker.

Sammenligner vi med tilsvarende uke for et år siden, har avisen fått 251 flere abonnenter – en vekst på 2,7 prosent.

Vekst siden 2015

– Vi har opplevd en kontinuerlig vekst i antall abonnenter siden sommeren 2015. Fram til da var det normalen å miste tre-fire prosent av abonnentene hvert år. Nå er dette snudd, og veksten er på nesten tre prosent målt mot fjorår på samme tidspunkt, sier Blaker.

Han peker på at vekst i antall abonnenter og lesere er viktig, også for utviklingen som reklame- og markedskanal.

– Jo flere som leser og snakker om Ringerikes Blad, desto bedre blir effekten for annonsørene som kjøper markedsføring. Vi må være ærlige på at vi, som resten av mediene som har vært med lenge, har merket at flere annonsører vil prøve andre former for annonsering også, sier han.

Papiravisen blir ny

Ikke bare innholdet på nett fornyer seg. Også papiravisen skal få et løft i tiden som kommer.

– Vi jobber akkurat nå med papiravisen. Om ikke lenge vil den være klar i ny drakt. Det ligger mer i dette enn rent design, og dette vil forenkle kontinuerlig utvikling av papirproduktet, sier Blaker.

– Selv om veksten nå først og fremst går digitalt, er papiravisen fortsatt viktig for både mange av våre lesere og oss. Vi vil satse på, og utvikle den, i all overskuelig framtid, forsikrer redaktøren.

Seks av ti leser på mobil

I det siste har nettavisen stabilisert seg på mer enn 100.000 sidevisninger hver dag, fordelt på i overkant av 20.000 nettlesere. Det er en vekst på omkring 30 prosent siden januar.

– Seks av ti velger mobilen når de skal lese lokale nyheter digitalt. Resten, altså fire av ti, velger nettbrett eller PC, sier Blaker.

– Mobiltelefonen er nå den viktigste digitalkanalen, og det at folk alltid har mobilen med, fører nok til at medievane endres. Vi ser at antallet lesere øker, antall sider de leser blir flere, og de besøker oss oftere, sier redaktøren.

– Vi jobber stadig mer med data og analyse av lesertall. Vi lærer hele tiden om hva som gjør at litt flere leser de viktige nyhetene. Journalistene i Ringerikes Blad bruker kunnskapen til å utvikle journalistikken kontinuerlig.

Direkteoverføring og video

Satsingen på video og direkte overføring – blant annet fra fotball og ishockey, har blitt stadig mer populært.

– Antall visninger er femdoblet siden nyttår, sier Blaker.

– Vi har hatt kommentatorer til direkteoverføring av HBKs kamper en stund. Nå jobber vi med fast kommentator til direkteoverføring av Panthers også. Satsingen på levende bilder vil fortsette på direkteoverføring, og vi vil utforske muligheter både innenfor andre sportsgrener, kultur og andre nyheter, legger han til.

– Akkurat nå kan leserne våre eksempelvis følge rivingen av det ærverdige Norderhovhjemmet direkte på ringblad.no. Her har vår fotograf Frode Johansen funnet en måte å formidle lokale hendelser på nye og spennende måter.

Les også

Frode sørger for at du får se direktebilder fra rivingen

 

Ringerikes Blad i 2017

  • Mer enn 100.000 sidevisninger daglig
  • 6 av 10 lesere av nettavisen leser den på mobiltelefon
  • Omkring 11.700 har registrert seg som digitallesere - en økning på ca 400 siste tre måneder
  • 251 flere abonnenter siste 12 måneder
  • Papiravisen kommer snart i nytt design

 

Kommentarer til denne saken