Blant kommentarene på Ringerikes Blads Facebook-side er det de færreste som uttrykker at det er innsenderen av leserbrevet som har problemet.

LES LESERINNLEGGET: Fyllefnis ødela nesten en glitrende konsert

– Oppførte seg som drittunger

Det var under konserten med Henning Kvitnes og Claudia Scott lørdag kveld at Nilsen ble forstyrret av det han beskriver som «fyllefnis og prat fra noen i overkant brisne mennesker» bak seg.

– Dessverre helt normalt på konserter, kommenterer Torgeir Haugen under innlegget.

– Vi satt helt bakerst og hørte det meste. Oppførte seg som drittunger, men vil voksne mannfolk skravle, drikke og oppføre seg som fjortiser kan de holde seg unna konserter som andre ønsker å hygge seg med, skriver Tove Kampenhaug på Ringerikes Blad – Meninger.

Mange har opplevd det samme

Vi delte innlegget videre på vår primære Facebook-side, der nesten 6.400 personer følger Ringerikes Blad.

Der er det blitt lagt inn en lang rekke kommentarer. Noen utdrag:

– Jeg har ofte tenkt det samme. Hvorfor kjøpe billett til konsert eller revy hvis du ikke er interessert i det som skjer på scenen?

– Utrolig irriterende! Har fått ødelagt konsertopplevelser tidligere på grunn av høylytt skravling. Lite respekt for dem som står på scenen også, synes jeg.

– Synd opplevelsen blir ødelagt av disse som i stedet kunne holdt seg unna.

– Jeg er overhodet ikke interessert i å betale flere hundre kroner for å høre på andre prate om private ting og ikke høre på musikken som er grunnen til at man er der i utgangspunktet.

– Jeg hysjer gjerne på fulle folk på konsert, syns man skal ta hensyn både til artistene så vel som de som hører på.

– Sånn er det på nesten alt av konserter og kultur, mange folk har ikke folkeskikk, ganske irriterende.

Flere av dem som har kommentert på Facebook satt selv i nærheten av den samme gjengen som Nilsen.

For «stive» konserter

Men Nilsen får også én kommentar imot seg:

– Hvis man blir så lett irritert av andre så er kanskje intimkonsert hjemme i egen stue bedre. Ute blant mange mennesker på en konsert er det alltid litt sånn og jeg skjønner liksom ikke problemet», skriver Nina Beate Berg, og mener videre at noe av problemet er hvordan konsertene er lagt opp:

– Hvorfor ikke åpne for både stå- og sitteplasser slik at de som ikke nødvendigvis er typene til å sitte pal under konserter fortsatt kan få oppleve musikken, men ikke «plage» andre tilskuere med sine bevegelser og forflytninger. Jeg mener at flere av konsertene som arrangeres i Hønefoss kunne vært gjort mindre «stivt», rett og slett, skriver hun blant annet.

Nilsen har svart Berg i kommentarfeltet, og skriver blant annet:

– Man må skille på type konsert og artist. Hvis du ikke er typen til å sitte på en slik konsert blir du heller hjemme.

Les også

Fyllefnis ødela nesten en glitrende konsert