Trosser laber interesse: Folk skal få teateropplevelser også

"Historie om et ekteskap" av Geir Gulliksen, spilles av Brageteateret 5. november. Petronella Barker spiller den ene hovedrollen.

"Historie om et ekteskap" av Geir Gulliksen, spilles av Brageteateret 5. november. Petronella Barker spiller den ene hovedrollen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Forestillingen «Historier fra et ekteskap» spilles i Hønefoss søndag. Foran drøyt 30 tilskuere.

DEL

Kultursenteret har bare solgt 31 av 533 billetter til teaterforestillingen. Men:

– Jeg synes det er feil å fokusere på få solgte billetter, sier kultursenterleder Tage Hybertsen.

– Folk skal få teater. Også. Sammen med andre smale og brede tilbud innen alle sjangre. Det er kultursenterets oppgave å sørge for at alle får sine kulturbehov oppfylt. Uansett hva det måtte være. Vi satser på store publikumstreffere, og når vi fyller opp salen, bidrar det til å støtte opp under å også servere de smalere sjangerne, sier Hybertsen.

Tilbud om det meste

– For dem som vil ha jazz skal få det. Og de som vil se teater, får det også. Og et annet poeng er at selv om vi ikke har noe utpreget teatermiljø i byen, kan teaterforestillinger bidra til å skape det. På sikt. Og det ønsker vi å få til, sier han.

Kultursenteret er dyktige. De serverer mangfold, bredde og nisjekultur. Og har gjort det i hele år. Med opera, dans, film, konserter og teater. Og er nok hovedleverandøren av positive data til Norsk Kulturindeks som plasserte Ringerike på 11. plass som konsertarrangør.

Historier om et ekteskap

Nå håper Hybertsen at publikum også vil se teater. De har en god anledning med forestillingen søndag, da Petronella Barker, Jonas Sjöqvist og Silje Storstein spiller sceneversjonen av Geir Gulliksens kritikerroste roman med samme navn; Historier fra et ekteskap.

Det handler om kjærligheten og kjærlighetens psyke. Om gode liv, barn, forelskelse og godt samliv. Men også om brudd og alle spørsmålene om hvorfor. Og temaet bør i alle fall ha allmenn interesse.

LES OGSÅ: Lunken interesse for å stå på scenen sammen med Åge Sten Nilsen i Queen-hyllest

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags