Gå til sidens hovedinnhold

Biblioteket i ny drakt på nett

Artikkelen er over 4 år gammel

Ringerike bibliotek markerer nasjonal bibliotekdag med lansering av ny nettside og høstens program. Og så blir det boklopper!

Bokloppemarkedet åpner fredag 1. september og varer til og med torsdag 7. september, opplyser Ringerike bibliotek i en pressemelding.

Fredag er Nasjonal bibliotekdag, og i den anledning skal det lokale biblioteket vise seg fram i ny drakt på internett. De lanserer sin nye side på den samme adressen: ringerikebibliotek.no.

– Med helt ny design og funksjonalitet, gjør vi det enklere for publikum å navigere på nettsiden. Blant mye nytt, får du direktesøk på bøker og andre medier rett fra hovedmenyen, og en oversiktlig kalender med alle våre arrangementer, opplyser biblioteket.

Lokalhistorie

– Nettsiden skal på best mulig måte gi en samlet oversikt over våre tjenester. Vårt hovedmål i arbeidet har vært brukervennlighet og å gi siden et mer moderne design.

Det lokalhistoriske nettstedet for barn, «Her vi bor», blir også en del av de nye sidene. Her finner du en lokalhistorisk samling av bøker, avisutklipp, bilder og annet.

LES OGSÅ: Sentrumskvartalet har mange tomme lokaler – men denne butikken velger å bli

 

Høytlesing og utstilling

Ringerike bibliotek har også programmet klart for september og oktober.

– Vi er stolte over å kunne by på et spennende og rikholdig program både for liten og stor.

LES OGSÅ: Biblioteket – mye mer enn bøker!

I oktober blir det Bokreven hver lørdag, med høytlesing for 3-6-åringer, og i høstferien loves både naturverksted og skattejakt.

10. oktober åpner ordfører Kjell B. Hansen utstillingen «Hvis klær kunne fortelle,» med klær, dukker og bøker som har tilhørt utsatte barn. Dagen etter åpningen, kommer Michael Gisselbæk fra Krisesenteret for å holde foredrag.

På Lokal forfatterkveld 18. oktober kommer Jørn Didriksen, Ådne Frestad, Svein Olav Blindheim, Anne Sofie Hval og Ole Johan Andersen, opplyser biblioteket.

Det blir også en samtale om kjærlighet mellom forfatter Geir Gulliksen og psykolog og samlivsterapeut Sissel Gran 24. oktober.

Ellers frister biblioteket med blant annet flere foredrag, seniorsurf-dagen og et dukketeater i løpet av høsten. Og alt blir selvsagt behørig presentert på deres nye nettsider.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.