Regissør for Glassmenasjeriet

@Bildebyline\:=
@Normal=[S"","Normal","Normal"]
@Bildetxt=[S"","Bildetxt"]
@Bildetxt:NORDAVIND: Gjermund Mathisen er en av lederne i "Nordavind produksjoner" som setter opp "Glassmenasjeriet" av Tenessee Williams i Hønefoss lørdag. Foto: Privat

@Bildebyline\:= @Normal=[S"","Normal","Normal"] @Bildetxt=[S"","Bildetxt"] @Bildetxt:NORDAVIND: Gjermund Mathisen er en av lederne i "Nordavind produksjoner" som setter opp "Glassmenasjeriet" av Tenessee Williams i Hønefoss lørdag. Foto: Privat

Artikkelen er over 8 år gammel

Gjermund Mathisen fra Jevnaker har trukket i trådene og spiller også selv når "Glassmenasjeriet" settes opp i Ringerike kultursenter lørdag.

DEL

Det er "Nordavind produksjoner", der også Kirsten Jåvold Hagen fra Hadeland er skuespiller, som setter opp det kjente stykket av Tenessee Williams.

Hønefoss lørdag

De har blant annet spilt på teaterbåten "Innvik", nå skal de på miniturnè, og besøker Hønefoss lørdag, Brandbu 20. og 21. mars, Dokka 28. mars og avslutter med å spille på Kapp 29. mars. I Hønefoss får de også hjelp av klasse 8 b ved Hov ungdomsskole, som skal være behjelpelig med billettsalget og få tilskudd til sparekassa for skoleturen.

Klassisk stykke

"Glassmenasjeriet" handler om depresjonstiden i 30-tallets USA, der Amanda Wingfield (Kirsten Jåvold Hagen) er forlatt av ektemannen og sitter fast i minnene om det som var bekymringsfritt. Sønnen Tom (Gjermund Mathisen) drømmer om et liv som forfatter men må jobbe på byens skofabrikk. Laura, Toms søster (Kari Merete Fevang) flykter fra hverdagen og tilbringer tiden med å samle på glassfigurer. Tom ser ingen annen løsning på elendigheten enn å finne en mann til moren, og satser på Jim (Daniel Fjellgaard) en kollega på skofabrikken.

Og dermed er rammene satt for et katastrofalt og uungåelig skjebnemøte i sitsen mellom løgn og egen virkelighet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags