Regisserer spel i Svelvik

Ole Christian Øen er regissør for spillet.

Ole Christian Øen er regissør for spillet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Med to lærere bak kulissene, ble Svelvik-spillet «Den gode hensikt» pensum for elever fra Ringerike Folkehøgskole.

DEL

Revy- og standuplærer Ole Christian Øen og danselærer Karina Eline Kibsgård er henholdsvis regissør og koreograf for det populære spillet som oppføres for tredje gang i år.

Elevene strømmet til generalprøven tirsdag, og fikk et spennende møte med kulturen i Strømmen og Svelvik på 1800-tallet.

Tidligere elev på scenen

En musikalsk historie, nedtegnet og komponert av Christin Grilstad Prøis og med kjente skuespillere i de mest sentrale rollene.

For folkehøyskoleelevene fra Ringerike var det ekstra spennende å se Joakim Thrane i rollen som Lars skomakersvenn. Han var elev ved skolen deres for fire år siden, og har nå, etter fire år på Baardar startet skuespillerutdanningen sin på HINT i Trøndelag.

En fremtid mange av de unge elevene drømmer om.

Tvetydig tittel

- Vi tar dem med på alt som er relatert til teater og komedie, både på Nationaltheatret og på lokale scener, sier Ole Christian Øen.

Svelvik-spelet ble til i en kommune på Robek-lista som slet med motivasjonen. Tittelen «Den gode hensikt» er tvetydig, i det henseende at ønsket om å finne et kulturelt lim i bygda er like sterkt som å vise Svelviks spennende historie i bredt format på brygga.

Og det har virket. Her spiller proffe skuespillere som Marianne Krogness og Karl Sundby sammen med amatører i alle aldre fra Svelvik-distriktet.

Intriger og kjærlighet

I en historie om armod og håp, savn og kjærlighet, intriger og lune glimt av hverdagsglede.

Et musikkspill der blant andre Cecilie Schilling glitrer som skipperdatter som blir lovet bort til den kongelige overtollbetjenten Emanuel Mathiesen (Karl Sundby). Han har nettopp fått husholderske fra selveste Kristiania (Marianne Krogness) og skipperdatteren er forelsket i Lars Skomaker (Joakim Thrane).

Slikt blir det spennende musikkspill av.

Flotte kulisser

I kulisser som i detalj er relatert til 1800-tallet i Svelvik, med autentiske rekvisitter helt ned til ølkrus og trau, og der Strømmen-kjerringene drar skipene opp den gjensidige strømmen i kulissene av et gigantisk seilskip fra 1879.

Stykket spilles i Svelvik torsdag, fredag og lørdag, og er absolutt verdt et besøk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags