Refugees Welcome to Ringerike (RWTR) inviterer til veldedighetskonsert for Prosjekt Nødhjelp Syria. Artistene Es May og Jane Kristiansen entrer også scenen på Tony's restaurant og bar i Hønefoss førstkommende lørdag.

Nødhjelp til Syria

Prosjektet Nødhjelp Syria ble startet av sykepleieren Israa Abdali, som selv har reist som frivillig til Syria.

Caroline Dillerud Sellami fra RWTR traff Abdali da de begge jobbet som frivillige i Hellas.

– Abdali har kjente i Syria og kan derfor sende hjelpen direkte til dem som trenger den. Jeg anbefaler folk å gå inn på hennes Facebookside for å se resultatene bidragene til prosjektet så langt har fått, sier Dillerud Sellami. 

Ta med kontanter

Alle artistene stiller gratis denne kvelden, og alle inngangspengene vil gå direkte til nødhjelp i Syria.

En av rapperne i Gatas Parlament, Elling Borgersrud, mener det er fint å kunne stille opp for krigsofrene i Syria.

– Det er en forskjell på hva folk i Norge faktisk står for når man undersøker, og den politikken som føres i Norge. Solidaritet mellom vanlige folk fra forskjellige land er bra, mens statlig rasisme, kald og kynisk polititikk er forferdelig dårlig. Så det er av humanitære årsaker at vi stiller opp. Vi håper at solidariteten vil hjelpe oss også hvis vi skulle stå utendørs en vinternatt, sier Borgersrud.

Gratis for flyktninger

– Vi gleder oss til en fantastisk kveld på Tony's, med bra musikk og god stemning. Vi anbefaler folk å komme når det starter. Deler av inntektene går rett til prosjektet. Man må ha med kontanter. Man kan finne mer informasjon på arrangementets Facebookside. Alle flyktninger kommer gratis inn, sier en av arrangørene, Ida Koskela Nordahl fra RWTR.