Gå til sidens hovedinnhold

Rednecks-Kristian samler inn penger til Kreftforeningen etter farens død

Artikkelen er over 3 år gammel

Rednecks-Kristian er snart TV-aktuell igjen. Men aller først skal det samles inn penger til Kreftforeningen.

– Jeg har alltid støtta saken. Men da jeg mista pappa til beinmargskreft den 4. november i år, fant jeg ut at det er for lite forskning på dette. Monika (fruen) og jeg oppretta derfor denna innsamlingen, og tok kontakt med Kreftforeningen så vi fikk øremerket pengene til dette formålet, sier Kristian Gulheim fra Jevnaker.

På TV kjenner du han best fra to sesonger med galskap og moro i «Norske Rednecks». Til våren er det klart for sesong nummer tre.

Kristian sier det er viktig å hjelpe så lenge man kan bidra til å gjøre en liten forskjell.

LES OGSÅ: Max legger seg flat etter rednecks-tabbe

Flyttet målstreken

Det første målet han satte for innsamlingen, var 10.000 kroner.

– Jeg hadde egentlig tenkt at hvis jeg klarte å få inn 10.000, så ville det være kjempefint, men det var allerede kommet inn første døgnet. Så da tenkte jeg at jeg kunne forsøke 20.000, og la innsamlingen vare ut måneden. Men 20.000 hadde jeg etter én og en halv uke. Da tenkte jeg: kanskje 50.000 er mulig? Dermed forlenget jeg innsamlingen så den går ut året. Jeg kontaktet også Color Line som sponser med et gavekort på deres "Country and roots"-cruise i februar neste år. Og det tenker jeg gi bort til en/ei av dem som har vært snille å gi til innsamlingen, sier han bestemt.

– Dropper du å ønske deg noe til jul i år, mot spons til Kreftforeningen?

– Det må nesten hver enkelt få velge selv, jeg synes at folk skal kunne bidra der det selv føles riktig, sier Kristian.

Følt på kroppen

Han tror kanskje det er lettere å hjelpe andre hvis man har vært i en vanskelig situasjon selv.

– Det var i hvert fall et enkelt valg for Monika og meg å starte denne innsamlingen. Vet du hva det vil si å ha lite penger, da hjelper du gjerne dem som har mindre. Har du selv hatt det vondt, hjelper du gjerne dem som har det vondt, sier Kristian ærlig.

 

Sammen med kona nyter han kjendistilværelsen.

– En merker vel mest at folk kanskje tror bedre at de kjenner deg. Folk snakker lettere til deg og er absolutt ikke sjenerte for noe. Både Monika og jeg har fått mye positive tilbakemeldinger på hva vi har gjort sammen og får lett tårer i øyekroken etter et visst frieri. Doc og jeg blir stadig vekk invitert både hit og dit. Nå gleder vi oss til sesong 3 som kommer til våren, sier han og smiler.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken