De to 15-åringene kjemper mot over 330 andre unge kulturutøvere.

Hundre av dem blir tildelt drømmestipendet denne våren. Hvem de er, offentliggjøres 12. mai.

Tar timer på Barrat-Due

Synnøve Liodden er fra Ådal i Ringerike, og spiller nå bratsj. Det har hun gjort i bare litt over ett år, men har tidligere spilt fiolin i rundt tre år. Hun tar nå bratsjtimer ved Barratt-Due.

– Det var da jeg begynte der jeg virkelig begynte å jobbe hardt for å bli så god som mulig, forteller Synnøve til Drømmestipendets nettside.

Synnøve spiler i dag både i orkester, kvartett og tar privattimer på Barrat-Due. Hun beskriver hvordan hun har nå gjør ting hun tidligere ikke trodde var mulig.

– Sånn har det vært siden begynnelsen. Det er akkurat som om virkeligheten er enda større enn drømmene mine.

Ønsker å leve av det hun lager

Ingeborg Bratvold er fra Jevnaker, og er nominert som låtskriver. Men hun gjør mye mer enn det: Ved Jevnaker kulturskole har hun tatt pianotimer i sju år, sangtimer i fem år, teater i fire år og gitar i tre år.

– Musikk har alltid vært en stor del av livet mitt. Jeg nynnet melodier før jeg kunne snakke, forteller hun til Drømmestipendets sider.

Videre forteller hun at hun drømmer å kunne leve av musikken hun lager og framfører.

– Det vil alltid være folk som ser rart på meg når jeg presenterer hvordan jeg ser for meg at mitt voksenliv vil se ut, men jeg er fast bestemt på å følge drømmen min uansett hva.

Vinner hun Drømmestipendet, vil hun leie studio og spille inn noen av låtene sine. Hun ønsker også å delta på Bandwagon.