Vivian (18) og Marthe Mari (18) tror ny russeknute kan endre folks oppfatning av russen

OMTENKSOMHET: Marthe Mari Teigen (18) og Vivian Nygård (18) mener mange russ vil ta denne knuta fordi de bryr seg om eldre mennesker.

OMTENKSOMHET: Marthe Mari Teigen (18) og Vivian Nygård (18) mener mange russ vil ta denne knuta fordi de bryr seg om eldre mennesker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Marthe Mari Teigen (18) og Vivian Nygård (18) er russ i år. I tillegg går begge to på helse og oppvekstlinja, og derfor betyr omsorgsknuten spesielt mye for dem.

DEL

PulsFollo-russen innførte russeknuten ved navnet «omsorgsknuten», som er en ny russeknute i år. Den går ut på at man skal gjøre en time gratis og frivillig eldreomsorg. For å gjøre denne knuten får man en liten engel til å henge i russeluen.

– Jeg synes omsorgsknuten er veldig bra, fordi vi har veldig mange meningsløse og vulgære knuter. Derfor er det bra å få en knute der man kan gjøre noe bra på et vis, mener Marthe Mari.

Vivian jobber innenfor helsevesenet, og er derfor vant med å være med mennesker. Hun er enig i at det er altfor mange knuter som går på seksuelle ting.

– Det å kunne ha en knute der man faktisk hjelper noen er veldig fint, synes Vivian.

Mulighetene er endeløse

Marthe Mari sier også at det å ta denne knuten trenger ikke å være særlig vanskelig. Hun nevner at man kan synge en sang for de eldre, ta de med på en kafé, eller å ta opp igjen kontakten med en eldre person man har i familien sin, som man kanskje ikke prater så ofte med.

– Man kan vri på knuten på så mange forskjellige måter, og bruke den som du ønsker det, sier Marthe Mari.

MULIGHETER: Marthe Mari mener det finnes mange muligheter å utføre denne knuta på, så her er de bare fantasien som setter grenser!

MULIGHETER: Marthe Mari mener det finnes mange muligheter å utføre denne knuta på, så her er de bare fantasien som setter grenser! Foto:

Vil ta knuten

Vivian elsker å være rundt mennesker, og vil ta knuten siden da får hun mulighet til å være med eldre mennesker.

– Noen tenker at det høres kjedelig ut, men det å være med eldre er kjempekoselig. Det å bare sitte med en eldre person i en time er kjempelærerikt, forteller Vivian.

Marthe-Mari vil ta denne knuten, uten tvil.

– Jeg har vært på et omsorgssenter og de eldre der setter utrolig stor pris på å komme ut, sier Marthe Mari og fortsetter:

– Man får en så god følelse når man gjør noe godt for noen andre, sier Marthe Mari.

HELSEVESEN: Vivian jobber innenfor helsevesenet, og derfor har hun spesielt mye til å ta denne knuta.

HELSEVESEN: Vivian jobber innenfor helsevesenet, og derfor har hun spesielt mye til å ta denne knuta. Foto:

Positivt syn mot russen

Follo-rusen ønsket gjennom denne knuten å skape et mer positivt syn mot russen, siden måten mediene har omtalt russen på har vært veldig negativ de siste årene.

Vivian tror denne knuten både og vil skape et mer positivt syn mot russen. Hun tror at noen kommer til å endre syn. Men i og med at det har vært så mange dårlige russekull allerede tror hun ikke det blir veldig forandret siden de har skapt så mange dårlige rykter.

– Jeg synes det er dårlig gjort å dømme alle når det er enkelte folk som gjør ting, mener Vivian.

Russen bryr seg

Marthe Mari tror at knuten vil vise at russen bryr seg, som fører til at det skaper et positivt bilde mot russen.

– Men hvis man ikke tar knuten betyr det selvfølgelig ikke at man ikke bryr seg og at man ikke vil gjøre noe for eldre. Derfor skjønner jeg godt at det kan være vanskelig å starte det, oppfordre gruppen sin å dra på et eldrehjem og gjøre noe hyggelig, sier Marthe Mari.

Ulike grunner

Det kan være mange ulike grunner til at russ vil ta denne knuten. Noen vil få så mange knuter som mulig, mens andre vil hjelpe de eldre. Uansett er både Marthe Mari og Vivian enige i at folk har hver sin grunn, og at hver grunn bør respekteres.

Begge to er enige i at man bør ta knuten, fordi det har en veldig stor verdi for de eldre. Mange kan innbille seg at de fleste russ vil ta denne knuten kun for å få mange knuter, men det tror ikke Marthe Mari og Vivian.

– Vi vet at det er mange russ som bryr seg om mennesker, det er det ingen tvil om, avslutter Vivian og Marthe Mari.

LES OGSÅ: Russenes bidrag til krafttak mot kreft: – En kjempeviktig sak som alle bør være med på

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags