– Veldig gøy. Det er flott at man gir en pris til en ganske uhøytidelig serie med barnebøker. Det er klart at dette er en anerkjennelse av det jeg driver med. Og det er veldig moro å få prisen for hele serien med bøker, og ikke bare for en enkelt bok, sier Rørvik.

– Selvsagt lar jeg meg inspirere av dette. Det betyr at man blir sett og lagt merke til, konstaterer han.

– Ikke minst er jeg glad for at det er mulig å vinne prisen med en serie som er så uhøytidelig. Det blir ofte slik at prisene går til mer seriøse ting, sier han.

I Rørviks bøker er det mye kreativt tull og tøys, ispedd absurde hendelser og mystiske skikkelser som snøffelhøns og dustemikler. Pedagogiske programerklæringer er det svært få av, men positive anmeldelser har likevel strømmet på.

Selger godt

Rørvik har skrevet barnebøker om reven og grisungen siden 1996, og ga i fjor høst ut boken "Kumatpakkene". Salget av den boken har gått strykende.

– Den solgte ut med en gang, og var borte før jul, forteller han. Foreløpig har det ikke kommet noe nytt opplag av boken, men Rørvik håper det nå skal være mulig å forhandle seg fram til et litt større opplag av neste bok i serien. Den er nemlig ganske nært forestående.

– Det kommer ny bok til høsten; antakelig i september, sier Rørvik. Han har gjort ferdig sitt arbeid med manus, og har nå overlatt saken til tegner Per Dybvig.

– Denne gangen er det fjompenissene som kommer en del i fokus. De tror de har meldt seg inn i foreningen "Nisser uten genser", men det viser seg å være feil. Når de kommer til møtet har alle på seg genser, røper forfatteren.

Båttur

Jobben som forfatter består ikke bare i å skrive bøker.

– Jeg har nylig vært på tur med "bokbåten Epos" rundt på Vestlandet. Der har jeg holdt forestillinger som blant annet består i høytlesning. Vi har vært på bittesmå plasser langs kysten. Veldig moro, konstaterer Rørvik.

Han har også et annet prosjekt på gang.

– Vi holder på med å lage dataspill basert på bøkene, og det ser ut til å bli mye bra, med en del originale ting. Men det er vanskelig å si noe om når vi kan bli ferdig med det arbeidet, sier Bjørn F. Rørvik.

"Det er klart at dette er en anerkjennelse av det jeg driver med"

Bjørn F. Rørvik