Gå til sidens hovedinnhold

Frimerker med falkeblikk fra Viggo Ree

Artikkelen er over 4 år gammel

Viggo Ree har tegnet 19 fuglefrimerker for Posten siden 1980. Nå kommer to nye.

Sist vi snakket med ham om frimerkefugler, er ikke mer enn to år siden. Da handlet det om Linerle, Steinskvett, Ærfugl og ender.

Forrige oppdrag for Posten handlet om Meiser. Nå har hans vakre akvareller av Dvergfalk og Lerkefalk funnet veien til Postens 20 kroners frimerker og er klar til å bli slikket på baksiden og satt på brev 2. januar.

Falker

– Dvergfalken finnes over det meste av Norge, gjerne i Høyereliggende strøk, og er en ganske tallrik falkeart, sier Ree til Posten.

 

– Lerkefalken holder til i lavereliggende strøk på Østlandet og Sørlandet og har økt betydelig i Norge de siste årene. Den er en fantastisk jeger som tar svaler og tårnseilere i flukt, sier Ree.

 

Mindre opplag

Da han produserte de første frimerkene for Posten på 80-tallet var etterspørselen etter frimerker langt større enn i dag. Da ble de trykket opp i et antall av 70–75 millioner per merke.

I fjor trykket man 3–4 millioner. Frimerkene den gang var 16-kroners merker. Nå er det 20. Og kunstneren må nok igjen forberede seg på å trå til igjen hvis prisene skulle endre seg igjen.

Lidenskap

Ved forrige frimerkelansering i 2015 fortalte han at han fikk mulighet til å plukke ut artene selv og at han sto nokså fritt i presentasjonen. Da fikk vi også lov å bla i noe som tydelig dokumenterer at han har hatt en lidenskap for fugler og tegning hele livet. I form av en perm full av barnetegninger.

Drømmen var å studere Zoologi, men han begynte på kunst- og håndverksskolen og ble kunstner. Med sterk interessefor fugler, dyr og naturvern.

LES OGSÅ: – Fugler er en lidenskap

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.