Populær trekkspillkafe

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Det var ikke en eneste ledig stol å oppdrive da Ringerike trekkspillklubb og Kari Svendsen holdt konsert søndag kveld.

DEL

Blant publikum var det en rekke ansikter som nok pleier å dukke opp på Ringerike trekkspillklubbs ordinære søndagskonserter - men sjelden har Lisas Kafe vært riktig så full som den var søndag kveld.

Oppmøtet kan nok skyldes at Kari Svendsen, også kalt Banjo-Kari, stod på scenen denne gangen. Men sin munnrapphet, visesang og avslappede vesen har hun sjarmert store deler av det norske folk. Så også i Hønefoss.

Ikke så nøye

Hun dro i gang "Turistens klagan" av Cornelis Wresvik og ba folk synge med om de kunne teksten eller ei. Hun beklaget sin hese stemme, men proklamerte at "det er jo ikke så nøye." Og når hun selv begynte å rote litt med versene i Lillebjørn Nilsens "Far har fortalt," lo hun seg gjennom det hele og beviste at nei, det er jo ikke så nøye med alt.

Hurtigleksjon

At Kari Svendsen kan sin banjo er det ingen tvil om, og hun holdt sågar et lite lynkurs i en spilleteknikk hun selv har kalt "raptatatippatapp." Og når det er tid for å synge "Marskonkurransen" tar hun på seg startnummer og marsjerer seg fra Kampen via Oppland til Buskerud i a cappella. Da har Svendsen ingen vansker med å sette i gang både allsang, latter og stor applaus.

Ung solist

Lille Marit, datter av Øystein og Kristin Eriksen og niese av klubbens musikalske leder Steinar Eriksen, høstet også stor applaus - faktisk i to omganger. Ungjenta som har spilt trekkspill i bare et års tid, spilte "Blowing in the wind" i et veldig sjarmerende solo-nummer.

Visesang

I tillegg ble det selvsagt servert kjente og kjære viser fra trekkspillklubben, som også denne gangen hadde med seg solist Anita Hol, gitarist Jan Willi Andreassen og trommis Rolf Dragsten.

Og ettersom klubbens trofaste publikummere ved å armere seg med visehefter ble det mye allsang og god stemning.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags