Her får Pablo og søsknene hilse på statsministeren og KrF-sjefen

Søskene Pablo, Elina og Josefine fikk møte statsminister Erna Solberg (H) og Knut Arild Hareide (KrF) i Vandrehallen i dag.

Søskene Pablo, Elina og Josefine fikk møte statsminister Erna Solberg (H) og Knut Arild Hareide (KrF) i Vandrehallen i dag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En gjeng fra TV2-serien «Søsken» møtte i dag både statsminister Erna Solberg (H) og KrF-leder Knut Arild Hareide på Stortinget. Blant dem Pablo, Elina og Josefine fra Hønefoss.

DEL

Hareide har lagt ut bilde og omtalt møtet på sine Facebook-side. Under møtet i Vandrehallen fikk både barna og deres foreldre stille spørsmål også til statsminister Solberg.

– Jeg satte stor pris på besøket, skriver Hareide, som så på flere episoder av serien i løpet av valgkampen.

TV2 beskriver serien «Søsken» som en dokumentarserie om seks familier hvor én av søsknene er «pakket inn» på en litt annen måte

LES MER: Fikk kjøre og gå på rød løper

Nevnt i trontaledebatten

Hareide brukte eksempel fra serien da han holdt sitt innlegg i trontaledebatten på Stortinget i går. Der nevnte han Elina og Pablo spesielt. Han gjenfortalte hvordan Pablo bryter inn når Elina blir spurt om hvordan det er å ha en bror i rullestol: – Om dere lurer på hvordan det er å ha en lillesøster som kan gå, så kan det være ganske morsomt. Og litt irriterende.

– Denne historien forteller mye, etter min mening. Vi er opptatt av hvordan det er for noen å ha en bror som ikke oppfyller kravene til det å være såkalt normal. Men det såkalte normale er underordnet, og finnes ikke. Det som betyr noe, er at vi har noen å være glad i, noen å bry oss om, og til og med noen vi kan krangle med, sa Hareide i sitt innlegg.

– Det perfekte menneske finnes ikke

Han påpekte også at jaget etter det perfekte er ingen tjent med.

– De perfekte menneskene finnes heller ikke. Vi har alle våre gode og dårlige sider. Denne serien viser tydelig at et samfunn der folk får være seg selv, er til det beste for alle, sa Hareide.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken