Med det nye albumet «Karma slow, but karma just», slipper altså hip hop artisten Martin «Damien» Bråthen sitt album nummer åtte denne vinteren.

Endelig har også Damien bestemt seg for å ha releasekonserten i Hønefoss, nærmere bestemt 23. januar. Med seg på scenen har han ha to rappere han har i crewet sitt «Eternal Gang», nemlig Paragon og Duke.

Livebandet «The Wolves» stiller også, og skal vi tro tidligere konserter, kan dette bli en musikkopplevelse utenom det vanlige.

– De to gratiskonsertene jeg har hatt på Lloyds i år har gitt meg troen tilbake på at folk fremdeles er ute etter gode konsertopplevelser, sier Damien.

Mye karma

Albumet heter «Karma Slow But Karma Just», og innholdet er urbant og modent.

– Innholdet på denne plata er mer reflektert og balansert, det skinner også igjennom på låtene som nå er mye mer variert enn tidligere, sier Damien.

I tillegg til releasekonserten i Hønefoss, blir det også en konsert i Oslo.

– Men den blir liten sammenlignet med den jeg skal ha på Bysalen Amfi, sier Damien.

Det er viktig å fornye seg selv hele tiden, mener artisten Damien. Stadig har han nye prosjekter på gang.

Denne høsten covret han blant annet OnklPs «Styggen på ryggen», som han oversatte til engelsk, «Devil on my back».

- Låten eier jeg ikke rettighetene på så den blir ikke utgitt, sier Damien.

Gode kritikker

«Mute City» er den tredje singelen som slippes fra det nye albumet, og den har høstet gode kritikker.

Tre dager inn i det nye året slippes altså Damiens nye album på digitale plattformer, men man har også en mulighet til å kjøpe en fysisk cd - i limited edition - på releasekonserten.

Jakten etter uttrykket

- Jeg vil musikkvideoene mine skal ha et internasjonalt uttrykk. Jeg har som regel en klar visjon på hvordan de skal se ut, og ser etter visjonærer som også kan sette seg inn i min idé og videreutvikle den, sier han.

Til nå har Damien jobbet med regissører som Aleksander Ilic, Adrien Le Gall og Babatunde Adam Oluwalana. Resultatene er veldig bra.

– Releasekonserten kommer til å bli noe i nærheten av konsertene på Lloyds. Live band, rå lyd og lys og en masse nye låter, pluss noen gamle favoritter, lover Damien.