Nyskapende og kraftfullt

Kjersti Ekman stemte de innerste strenger hos publikum og Frode Eggum Have serverte mektige trommesoloer.

Kjersti Ekman stemte de innerste strenger hos publikum og Frode Eggum Have serverte mektige trommesoloer. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Rundt 150 elleville tilhørere nektet å gi slipp på Kjersti Ekman & Shine Around i Bysalen Amfi lørdag, for musikkgleden var smittende.

DEL

Applausen og bifallet var øredøvende da publikum reiste seg for å hylle fire unge og talentfulle musikere.

Eirik Kiil Saga fra Nakkerud, bandets tryllekunstner på tangenter, sier han er gledelig overveldet over den store oppslutningen med tilhørere.

Magisk

Fra første tone ble det en intimkonsert med varme og en kvalitet som var i særklasse. Musikkgleden smittet fra Kjersti Ekman & Shine Around som ikke bare skinte, men ble et musikalsk fyrverkeri.

De traff de innerste følelser med sine egenkomponerte låter. Låtskriver og vokalist Kjersti Ekman hadde mange jevnaldrende fans til stede, som kvitterte med tilrop. Blant de unge tilhørerne var elever fra Ringerike folkehøgskole, hvor Ekman er tidligere elev.

Nyskapende

Foreldregenerasjonen i salen var også tydelig berørt av det talentene har skapt. Stilen til bandet er nyskapende. De leker seg i grenselandet mellom flere sjangrer, fletter inn blå toner og heftige jazzimprovisasjoner. Marilyn Monroe hadde rød kjole. Kjersti Ekman hadde røde sko - et tema for en av låtene.

Hun skildret månelyse netter og menneskelige relasjoner i tekstene som er fulle av symbolikk.

Skolekamerater

Samtlige fire er studiekamerater fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). To er ferdige. Ringeriksmusikerne Eirik Kiil Saga og Frode Eggum Have tar avsluttende eksamen til våren.

Sistnevntes far, Petter Have, hadde klart å skaffe lokale sponsorer til konserten. Tormod Aune har også vært ivrig pådriver.

Takk gikk også til elever ved VK2 tegning, form og farge ved Hønefoss videregående som stilte ut malerier til musikken.

Bandet som startet samarbeidet sommeren 2006, har spilt i Liverpool og Hannover og flere steder i Norge, men hevder de aldri har hatt et så tallrikt og fantastisk publikum som i Hønefoss.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags