Unikt samarbeid mellom Ringerike fengsel og Hønefoss-skole

Røvergutta rådslår litt mellom diskusjonene. Fra v. Aleksander L. Bjerke, Even Finsand,Tor Haagen Lafton,Jakob Ødegaard og Sebastian Ask

Røvergutta rådslår litt mellom diskusjonene. Fra v. Aleksander L. Bjerke, Even Finsand,Tor Haagen Lafton,Jakob Ødegaard og Sebastian Ask Foto:

Av

Et ganske så unikt samarbeid er i ferd med å etablere seg i Ringerike fengsel.

DEL

Innsendt Ungdomsbedriften (UB), Trykker-i-ett – en UB fra Hønefoss videregående skole. – avdeling Ringerike fengsel har fått besøk av Røvergutta, en UB fra Ringerike vgs. Begge har de hatt hjelp og veiledning fra Trine Sigurdssøn i ungt entreprenørskap Buskerud, og slik har det seg at de ble koblet sammen.

Ideen er så enkel at trykkeriet skal være produksjonsleddet, og Røvergutta salgsleddet utenfor murene. Første mål er produksjon for salg fram til den store julemessa på Hønefoss vgs. den 30. november.

– Vi har hatt besøk og hjelp fra Modum tekstiltrykk i den innledende fasen sier lærerne i Ringerike fengsel, Vera Moen og Truls Buttingsrud.

LES OGSÅ: Har kuttet fire stillinger – må trolig spare enda mer

De har vært her med logoer og vist oss hvordan vi kan jobbe, de har også hjulpet oss med å bestille en presse som vi kan bruke til trykking. Når den kommer, er vi klare til å sette i gang. Det har vært mange ideer til hva det skal trykkes på, men etter noen diskusjonsrunder blir det nå bærenett og T-skjorter i første omgang. Det tror vi kan selge godt på julemessen. I tillegg blir det ting på bestilling her inne i fengselet, og utenfor murene.

Lærerne har trukket seg litt unna så bedriftene kan diskutere premissene for samarbeid. Fra v. Vera Moen ( Hfs vgs), Trine Sigurdssøn ( Ungt entreprenørskap i Buskerud) Truls Buttingsrud ( Hfs vgs) Tove Engesviken (Ringerike vgs)

Lærerne har trukket seg litt unna så bedriftene kan diskutere premissene for samarbeid. Fra v. Vera Moen ( Hfs vgs), Trine Sigurdssøn ( Ungt entreprenørskap i Buskerud) Truls Buttingsrud ( Hfs vgs) Tove Engesviken (Ringerike vgs) Foto:

Krevende

Det er en lang og krevende prosess å starte en UB, og mange store ideer er forkastet før bedriftene nå har landet en plan som både er realistisk og innenfor de rammene man har til rådighet.

LES OGSÅ: Leszek har sonet to år i Ringerike fengsel. Den eneste som besøker ham er fra Røde Kors

– Det har vært veldig spennende å følge utviklingen, og veldig morsomt at vi har fått til dette unike samarbeidet, sier Trine Sigurdssøn i Ungt entreprenørskap Buskerud, som ikke kjenner til andre samarbeidsprosjekter av denne typen på tvers av fengselsmurer.

– Vi tror dette blir veldig bra, sier Tove Engesvik, lærer på Ringerike vgs., og ansvarlig for Røvergutta. De er spent før møtet med samarbeidsbedriften sin, men etter en presentasjonsrunde og litt drahjelp fra lærerne kommer praten i gang. Det er mange ting som skal landes før samarbeidet kan settes ut i livet.

Gutta i Trykker-i-ett i full gang med å designe logoer.

Gutta i Trykker-i-ett i full gang med å designe logoer. Foto:

Flere besøk

Det skal avklares detaljer rundt produksjonen, leveringsdatoer, og ikke minst fortjeneste og hvordan den skal deles. For det er klart at det er viktig med fortjeneste, begge bedriftene skal ha inntjening og etter noen runder lander gutta en fordeling de er fornøyd med.

– Jeg kommer gjerne på besøk hit igjen, sier Tor Haagen fra Røvergutta, når de er på vei ut av skoleavdelingen.

– Det gikk veldig bra, nå er vi klare for å fortsette planleggingen sier resten av Røvergutta på tur tilbake til skolen.

Hos Trykker-i-ett er stemningen også god, og de ser fram til et godt videre samarbeid med gutta fra Ringerike videregående skole.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags