«Det finnes ingen andre, det er bare oss» handler om nære menneskemøter som forsterker troen på at det ikke handler om «oss» og «dem» sier forlaget Cappelen Damm om boka.

I bokens forord sier Hurum selv: – Jeg er ikke lege eller sykepleier, men jeg har ledet og koordinert det livreddende arbeidet til mange lokale og internasjonale kollegaer i over femten forskjellige katastrofer og glemte kriser.

– Det har endret mitt perspektiv og gitt meg kø i hjernen- og for å rydde i tanker, øyeblikk, møter og hendelser, har jeg skrevet dagbok.

Hun har basert boka på fire akuttoppdrag som har gjort spesielt inntrykk på henne.

Det handler om et jordskjelv i Haiti, en brutal borgerkrig i Den sentralafrikanske republikk, en epimedi uten verken vaksine eller kur i Liberia og en redningsoperasjon i Middelhavet.

– Dette er på ingen måte den fullstendige historien om noen av dem, men en samling utvalgte datoer som hver for seg gir et øyeblikksbilde av det jeg, og noen av de jeg møtte, opplevde akkurat denne dagen, sier Hurum.

Hun håper det vil gi leserne av boken et bilde av hvordan det er å bli rammet av urett og at det vil berøre den som leser.

Boken har allerede fått stor medieoppmerksomhet.

LES OGSÅ: