Gå til sidens hovedinnhold

Utdanningsutvalget vil ikke legge ned linjer

Artikkelen er over 5 år gammel

Samarbeidspartiene (Ap, Sp, V og SV) i Hovedutvalg for utdanningssektoren i Buskerud, forkaster fylkesrådmannens forslag til langsiktig plan for skoletilbud i Buskerud fylke.

Det sier samarbeidspartiene i en pressemelding foran utvalgets behandling av planen i dag.

– Dette innebærer at det ikke legges opp til sentralisering av tilbud, og at regionene vil oppleve å ha et bredt spekter av tilbud også i tiden som kommer, sier samarbeidspartiene.

Uakseptabelt

– Fylkesrådmannens forslag er uakseptabelt, og det er ikke politisk vilje til å gjennomføre disse endringene.

– Samarbeidspartiene i fylket er opptatt av å prioritere utdanning. Samarbeidspartiene mener det er feil at elevene og arbeidslivet i Buskerud skal måtte ta regningen for dårlig økonomisk styre av posisjonen i forrige periode, manglende prioriteringer fra sentrale myndigheter og Vardars katastrofale resultatutvikling, heter det i pressemeldingen.

Vil ikke kutte

– Det administrative forslaget om å kutte drastisk i linjetilbud for musikk, dans og drama og idrett er det ikke politisk vilje til. Vi ønsker gode tilbud i hele fylket, sier politikerne Sissel Urke (leder V), Bjørn Tore Ødegården (Ap), Hans-Petter Aasen (Sp) og Lena Reitan (SV).

Utdanningsutvalget behandler saken i dag, samtidig som elever, lærere og støttespillere på Ringerike videregående markerer viktigheten av å beholde linjene med en storstilt aksjon på Søndre torg.

Kommentarer til denne saken