Grillgod General helt til topps i NM

En prisvinnende natt: Jonas Gythfeldt og BBQ-lagvenn Anders Bjerknes fikk betalt for en søvnløs natt.FOTO: NILS JOHANNSEN

En prisvinnende natt: Jonas Gythfeldt og BBQ-lagvenn Anders Bjerknes fikk betalt for en søvnløs natt.FOTO: NILS JOHANNSEN

Artikkelen er over 4 år gammel

General Hotell grillet sin okse til topps.

DEL

Hotellet på Helgelandsmoen har sitt eget BBQ-team bestående av Anders Bjerknes og Jonas Gythfeldt. Sist helg dro til Strand i Asker med hjemmelaget «smoker» bygget på boogiehenger.

For 3. året skulle de kjempe om ærefulle grillpriser.

LES OGSÅ: Her blir det NM-grill for alle sanser

Til topps

– Vi gikk helt til topps i den vanskeligste kategorien «brisket». Brisket er en stykkingsdel som ikke er vanlig her til lands, men stammer fra USA. Delen består av deler av brystet og deler av bogen til kua. Dette er seig materie som trenger lang og varsom behandling, opplyser Jonas Gythfeldt.

Vinnerkjøttet ga en forholdsvis søvnløs natt.

Søvnløs nnatt

– Stykket gikk på varmrøykingsovnen litt over midnatt og ble først levert til dommerne klokken 15.30 dagen etter. Det ble lite – og ingen – søvn natt til søndag.

Det er selvfølgelig hemmeligheter i tilberedningen, men noe kan Gythfeldt si:

– Grovt oppsummert blir kjøttstykket først injisert med en «marinade», kjølt, rubbet med krydder, røkt, pakket, hvilt og skåret. Men djevelen er, som vanlig, i detaljene.

Sølv fra før

Grillteamet har fra tidligere en sølvmedalje i «kylling» og vant «Best in Show»-prisen i 2013. At det skulle bli gull i år hadde de to ikke ventet.

– Det ble lite øving. Jeg fikk en sønn for sju uker siden – og det utgjør jo «sommersesongen». Dessuten øker nivået fra år til år, sier Gythfeldt.

På rett spor

 – Barbecue tar lang tid å tilberede, forteller Jonas Gythfeldt.

– Barbecue tar lang tid å tilberede, forteller Jonas Gythfeldt. Foto:

– Hva betyr prisen for dere?

– Det er en bekreftelse på at vi er på rett spor. Dette er jo litt «nerdete» – så anerkjennelse fra likesinnede nerder er veldig hyggelig. Vi håper jo også at arrangementer som dette kan være med på å spre interessen og nysgjerrigheten omkring BBQ. Det er fremdeles mange der ute som ikke helt har fått med seg at det er forskjell på grill og BBQ. Barbecue tar lang tid å tilberede.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags