Gå til sidens hovedinnhold

Vårlig slepp med hint av fjøs

Artikkelen er over 5 år gammel

Tradisjonen tro blir det vårslepp på Felleskjøpet i Ankersgate lørdag.

Det er absolutt ingen grunn til å holde seg hjemme når bøndene inntar byen!

Hvert år opplever nemlig arrangørene at flere tusen tar turen for å se på dyra, spise vaffel, kjøre tur med slede og hoppe i høyet.

I år kan store og små glede seg til et gjensyn med hester, kuer, kalver, griser, sauer, lam og høner. Og det blir salg av kyllinger, hundekos med hundevalper og alpakka. Det blir ponniridning og turer med hest og kjerre. Travselskapet viser fram folkehesten og det blir både ponnioppvisning og agilityshow med hund. Og det blir traktor, fuglehus og smedprodukter.

LES OM VÅRSLEPPET I FJOR: Vårlig slepp med fjøslukt i by'n

Godt etablert

– Som vi har pleid å gjøre tidligere år, har vi også kafé og forskjellige salgsboder med både mat og drikke, sier koordinator Elisabeth Hovde Bjerknes.

Hun ramser opp salgsvarer som fisk, spekemat, honning, hjemmebakte brød og kaker. Og det blir malerier, saueskinn, treprodukter, strikke- og heklede produkter hjemmelagde kort, og andre kreative ting. Her finner du sømprodukter, gjenbruk, du får se spinning på rokk og håndtein, og får møte knivmakere som viser selvlagde kniver.

Finn veien

Bjerknes ser fram til lørdag og håper både store og små finner veien til Ankersgate.

– Vi har også med representanter fra forskjellige lag og foreninger på Vårsleppet, blant annet Ringerike Kvinnelige Jeger og Fiskerforening, Turistforeningen. Og det blir Linedanceoppvisning også i år, sier hun.

Og er du nå fortsatt i tvil om du skal dra, så tenk på lukten av stekte vafler og nytrukket kaffe.

Eller ansiktsuttrykkene når de minste møter dyra for første gang.

SE OGSÅ BILDESERIEN fra 2014:

Bildeserie

Vårslepp hos Felleskjøpet

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.