Prosjektleder Anne Hagen Grimsrud, musikalsk leder Espen Aslaksen og Anne Kathrine Brodtkorb, som er en av tekstforfatterne, fikk i går et klaverutdrag av Gisle Kverndokks musikkverk som vil løfte opplevelsen til et nytt nivå.

Kvalitetsheving

– Sigvald Tveits musikk var fantastisk, og det var mange nydelige melodier i orginialforestillingen. Men den var skrevet for en innendørs oppsetning. Arenaen på Midtre Olimd gård krever noe helt annet av musikken, sier Hagen Grimsrud.

Kverndokk har fått en rekke priser for sine komposisjoner. Han er fløytist, pianist og aktiv som teater- og orkestermusiker og har vært musikalsk ansvarlig/dirigent for en rekke musikkteaterproduksjoner i Norge, Tyskland og Canada.

Urnorsk og eksotisk

Musikken blir nå en betydelig større del av forestillingen. Den vil bygge opp under hele handlingen, skildre karakterene og være en vesentlig del av dramaturgien hele veien fram mot det avsluttende høydepunktet.

– Jeg valgte å ikke se forestillingen eller høre Sigvald Tveits musikk for å starte med blanke ark, sier Gisle Kverndokk.

Han likte stykker som er skrevet av Anne Kathrine Brodtkorb, Kirsten Jåvold Hagen, Marit Sverresson og Kirsten Brenli.

– Handlingen er rå og grusom. Det er ikke lagt skjul på at det var en voldskultur. Det er primitivt og virker troverdig, sier Kverndokk.

Det var en stor utfordring å skrive musikk til bronsealderen. Han røper at det blir en sammensmelting av det urnorske med klanger av samtidsmusikk og det noe eksotiske, med rå, primitive klanger i en melodiøs tonal stil.