Gå til sidens hovedinnhold

Ny Monica-musikal i mai

Artikkelen er over 11 år gammel

I mai er konsertversjonen av Monica Sik Holms nye musikal "Angel Dust" klar for fremføring i Liverpool. Men en smakebit kan du få allerede i kveld.

I kveld får du en smakebit fra musikalen "Angel Dust" i Fengselet i Hønefoss. Der Monica opptrer sammen med klassekameraten Thomas Gregersen fra Lipa i Liverpool. På skolen der hun får leve ut musikaldrømmene sine.

- Nå gledegruer jeg meg til å fremføre konsertversjonen på to forestillinger i Liverpool 14. og 15. mai. Men jeg har fantastiske hovedrolleinnehavere, flotte musikere og dansere, sier hun.

Dreven

Monica er på ingen måte uerfaren når det gjelder å skrive musikaler. Musikalen "Bucuresti", som handler om gatebarn i Romanias hovedstad, er spilt på hjemlige scener med stor suksess.

- Jeg savner gjengen og arbeidet med den musikalen. Jeg skulle gjerne gjort den igjen. Kanskje jeg prøver meg på en engelsk oversettelse, sier Monica.

Men nå er det altså "Angel Dust" som gjelder. En historie fra virkeligheten om en ung, mannlig danser som havner i galt miljø, om vennskap, vanskeligheter, forelskelse og selvmord. Opprinnelig skrevet med utgangspunkt i livet på "plata" i Oslo, men i engelsk versjon uten stedstilhørighet.

- Dette kunne skjedd i hvilken som helst by, sier Monica.

Nå har hun 14 sanger og noen dialoger og danser klare til fremføring i Liverpool.

Mye gjenstår

- Musicalen er på langt nær ferdig. Jeg kommer til å jobbe med den lenge med tanke på å ha sceneversjonen ferdig som avslutningsprosjekt i det tredje og siste studieåret på Lipa, sier hun.

Og kan hende blir det også en norsk versjon etter hvert.

- Jeg har jo flere av tekstene på norsk, sier komponisten.