Gå til sidens hovedinnhold

Ny jazzkvintett i Hønefoss

Artikkelen er over 5 år gammel

En helt ny jazzkvintett har premiere i Fengselet lørdag 9. april.

Det er hønefossingen Steinar Brenna som har samlet solide støttespillere til dyst.

I kvintetten medvirker foruten Brenna (tenorsaks), Kåre Løchsen på alt- og sopransaks, Ingvar Ellingsen på piano, Hans Petter Herføl på kontrabass og Pål Huseby Berntsen på trommer.

Lang fartstid

Dette er musikere med lang fartstid i jazz og beslektede sjangere som kommer til å by på seg selv på jazzkafeen i Fengselet. Og alle har de vært med på å prege musikkmiljøet i og utenfor Ringerike med stor bredde.

Bred kompetanse

Steinar Brenna har sin utdannelse fra Musikkhøgskolen i Oslo med saksofon som hovedinstrument. Han har hovedsakelig jobbet som frilansmusiker og kulturskolelærer og musikkonsulent i Vestfold fylkeskommune, men har også i en periode ledet Hønefoss storband og flere andre storband.

Storbandbakgrunn

Storband er for øvrig stikkord også for de andre musikerne. Kåre Løchsen har vært den ledende saksofonisten i Sandvika storband i snart fire tiår. Fra yngre år spilte han mye med Steinar Brenna i andre typer band, som Different og en sen utgave av Skyriders.

Sin musikalske opplæring fikk han i Verkemusikken på Jevnaker.

Også Pål Huseby Berntsen startet i korps. Etter hvert ble det Gardemusikken og Kampen Janitsjar under Frode Thingnæs. Foruten en periode i Hønefoss storband har pål mange års samarbeid med Rolf Smith. Det var også her samarbeidet med Ingvar Ellingsen startet. Begge var sentrale i forbindelse med utgivelsen av CD-en til Rolf Smiths 85-årsdag.

Ingvar Ellingsen har bakgrunn både som jazzpianist, klassisk pianist og pedagog. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole i klassisk klaver. Men det er mest fra jazzfronten at folk i Hønefoss kjenner ham. Ingvar var i mange år fast pianist i Hønefoss Storband.

Hans Petter Herføl er bassist i den premiereklare kvintetten og har de siste årene vært mest profilert i Drolsum stasjon. Han har bred erfaring fra mange sjangre, er for tiden vikar i Hønefoss Storband og arbeider for øvrig med utdanning fra Universistetet.

Repertoaret

Repertoaret er bredt sammensatt fra jazzens store bibliotek med en viss profil på låter av Canonball Adderly.

Kommentarer til denne saken