Legger duoen Company Ink på is: Nå satser Daragh (23) på egne låter

KONSERT: Fredag 17. januar spiller Daragh Wearen Murphy på Humbar i Hønefoss.

KONSERT: Fredag 17. januar spiller Daragh Wearen Murphy på Humbar i Hønefoss. Foto:

Etter suksessen med Company Ink, går Daragh Wearen Murphy (23) fra Hønefoss solo, og leverer årets første konsert på Humbar fredag 17. januar.

DEL

29. desember 2018 spilte Hønefoss-bandet Endlings aller siste konsert. I mai i fjor gikk Daragh Wearen Murpy og Axel Olsen, som utgjorde duoen Company Ink, også hvert til sist.

Det til tross for stor oppmerksomhet og mange lyttere.

– Kreative forskjeller, forklarer han.

LES OGSÅ: Daragh (21) gjør suksess med bandet Company Ink

Fra duo til solo

Nå starter et nytt kapittel i musikerlivet til 23-åringen: Som soloartist med base i Oslo.

Han er ferdig med studier i musikkteknologi, og har flyttet fra Trondheim til hovedstaden for å se hvilke dører som åpner seg. Nærheten til Hønefoss var også en faktor.

– Jeg hadde på en måte rundet Trondheim; spilt på de stedene jeg ville, gjort det jeg kom for å gjøre, sier Daragh, som riktignok ikke har klippet alle bånd til Trøndelag.

Han spiller også bass for Catnip Cloud, også kjent som Kjartan Thorkildsen, som har skapt seg et navn i elektronika-sjangeren.

Nytt materiale

Foreløpig har hønefossingen, som er født i Irland, kun sluppet en singel som soloartist, «What the hell is wrong with me», som er tilgjengelig på Spotify.

Men det kommer mer. Har låter nok til et helt album, kan han fortelle. Og beskriver musikken han lager som «radiovennlig popmusikk» med innflytelse fra 80-tallet.

Nå gleder han seg til å spille for et lokalt publikum.

– Det er alltid hyggelig å spille på hjemmebane. Humbar er en fin arena, og et sted hvor jeg er komfortabel med å teste ut nye låter, sier Daragh.

LES OGSÅ: Daragh (21) imponerte til og med lydmannen, da han takket for stipendkroner

Han kommer ikke helt alene til Humbar. Med seg har han et band, som består av Herman Wildhagen (gitar), Ingvald Andre Vassbø (trommer), Petter Solvik Dahle (bass) og Benjamin Ravn Fahre.

MUSIKERKOLLEGER: Daragh (i midten) sammen med Herman Wildhagen, Jesper Holsten, Petter Solvik Dahle og Ingvald Andre Vassbø. Wildhagen Solvik Dahle og Ingvald Andre Vassbø er også med på Humbar-konserten.

MUSIKERKOLLEGER: Daragh (i midten) sammen med Herman Wildhagen, Jesper Holsten, Petter Solvik Dahle og Ingvald Andre Vassbø. Wildhagen Solvik Dahle og Ingvald Andre Vassbø er også med på Humbar-konserten. Foto:

LES OGSÅ: Endlings synger på siste verset

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags