Musikken strømmet ut fra både Byscenen og MusikalKollektivets studioer i kjelleren på Ringerike Kultursenter tirsdag kveld da den årlige auditionen ble holdt for Musikal Masterprogrammet, Dansekompaniet og Juniorkompaniet. Medeier Åsa Alsmark hadde det travelt i registreringen når køen raskt snodde seg ut av døren og nådde fortauet utenfor.

Musikal Master setter det kommende skoleåret opp den fargerike musikalen Hairspray med musikk av Marc Shaiman – også kjent fra filmen med John Travolta i hovedrollen – som har gått sin seiersgang på både Broadway og London West End.

 

50 vil med i musikal

50 talenter mellom 13 og 22 år prøvde seg på audition til produksjonen, og måtte gjennom koreografiinnstudering under Eirik Stiksruds profesjonelle ledelse som etter litt øvetid skulle framføres fire og fire foran MusikalKollektivets pedagoger; Therese Knoph Sulland, Monica Sik Holm, Margareth Wiik, Hilde Dahlen og Eirik selv.

Det var nerver, latter og sang fra alle korridorer mens de håpefulle øvde intenst på både dansetrinn og sangen de skulle inn og synge for auditionpanelet.

Ja, for på Musikal Masterprogrammet hjelper det ikke bare å kunne danse, her teller sang og skuespill like mye.

– Vi skal ta inn maks 30 elever til Hairspray, og i tillegg til talent ser vi etter motiverte og hardtarbeidende elever som også må passe til de rollene vi skal fylle. Disse elevene jobber to dager i uken med både produksjons- og teknikkarbeid, så de må være litt sultne på å utvikle seg, sier daglig leder Hilde Dahlen.

– Vi har mange nye tilbud innenfor musikal dette skoleåret, så for dem som ikke kommer med på Hairspray er det muligheter for å melde seg på høstens audition til Peter Pan samt artistgruppe, teatergruppe eller musikal rekrutt for videre utvikling. Alle skal få mulighet til å vise seg fram!

Dansemiljø


Dansemiljøet ved MusikalKollektivet vokser stadig. Seksjonsleder for dans, Therese Knoph-Sulland, forteller at de i fjor bestemte seg for å starte opp et Juniorkompani i tillegg til Dansekompaniet fordi det var så mange flinke dansespirer i rekkene, og ikke mindre enn 15 unge dansere under 13 år møtte tirsdag opp for å prøve seg for en plass i det allerede etablerte unge kompaniet.

 

Maria Rensel og Rikke Kvam som allerede er blant Juniorkompaniets dansere, hadde møtt opp for å støtte auditiondeltakerene og hjelpe dem gjennom audition. Hva de ser etter? Flinke dansere, kommer det kjapt fra de to. 

Og flinke dansere var det mange av.

De eldste danserne i Dansekompaniet så også etter nye dansepartnere, og pedagog Therese Knoph-Sulland holdt en krevende teknikklasse med en koreografi som måtte vises fram for panelet.

Både gutter og jenter hadde møtt opp for å prøve seg, og det var høye kicks og triple piruetter på Byscenen. Ikke for nybegynneren, altså.

 


– Men det er klasser for begynnere også! sier Margareth Wiik, som fra høsten av underviser en rekke nye klasser for MusikalKollektivet.

– Jeg anbefaler absolutt begynnerklassen i ballett for å utvikle seg teknisk, og jeg skal blant annet også undervise i barnedans det kommende semesteret.