Mesterlig Piaf-konsert

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Britt-Synnøve Johansen trollbandt publikum på Byscenen Amfi fra første strofe.

DEL

Salen var fylt til randen da arrangør og dirigent for Ringerike Trekkspillklubb, Steinar Eriksen, ønsket velkommen til Piafkonsert med Britt-Synnøve Johansen på Byscenen Amfi lørdag kveld. På scenen trippet vår egen lille spurv frem, og innledet konserten med en norsk utgave av «La vie en rose» fremført på klingende Karmøydialekt og med nydelig vibrato – «Eg elske deg» – og trollbandt dermed publikum fra aller første strofe.

Britt-Synnøve er kjent for sine fantastiske norske, tolkninger av Piaf, og sammenlignes også ofte med den lille, vevre skikkelsen med den store stemmen.

På programmet sto godbitene i kø, «L´accordéoniste», «A quoi ca. cert a l´amour», «Les trois cloches», «Le mots d´amour», «Sous le ciel de Paris», «L´hymne a l´amour», «Padam padam», «Milord», «La foule» og selvsagt «Non, je ne regrette rien», samt flere. Det er ikke vanskelig å forstå at lidenskap, kjærlighet og dramatikk var selve kjernen i Edith Piafs liv, og en evig kilde til hennes inspirasjon.

Konserten var ikke mindre enn mesterlig utført. Britt-Synnøve sjarmerte publikum i senk, både med Piafs livshistorie, fortalt på en entusiastisk og levende måte, og ikke minst sunget, med sin imponerende, kraftfulle stemme. En gripende historie om et dramatisk liv, så sterkt og rørende, fra en svunnen tid, gatelangs i Paris.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags