For anledningen styrket med dirigentvikar Øystein Olsen Vadsten, som også står bak klangfulle arrangementer av «Do they know it’s christmas» og «Carol of the  Bells», som har blitt framført to ganger i desember, først i Ullerål kirke 10. desember. Årets konserter har fått tittelen «Joy to the World».

Sammen med dirigent og kunstnerisk leder i Da Capo, Ann Kristin Aannerud, bidro de begge til å forene kor og korps på en trygg og stemningsfull måte.

LES OGSÅ: En musikalsk reise til julestemningen

Symbiose av lyd

De vakreste salmer og juletoner strømmet ut i kirkerommet, båret fram av fellesskapet, men også ved solistopptredener av ulik art.

Dirigent Aannerud strålte som solist i Trygve Hoffs «Et lys imot mørketida».

Ola Høydal og Trygve Westheim ga et ytterligere løft til julehit’en «Do they know it’s christmas».

Åste Bratli ga en himmelsk klang til en av sesongens favoritter, «Glade jul».

I instrumentalversjonen av «Den store stjerna» framførte Linda Øverby en stødig altsaksofonsolo, etterfulgt av Lina Rogneruds magiske tolkning av «Vidda», en låt skrevet av trompetfenomenet Ole Edvard Antonsen.

Overbeviste gjorde også Da Capos Alf Jacobsen, som i duett med dirigent Aannerud, lokket fram julestemningen i en flott versjon av Tommy Körbergs «Julen er her».

Nevnes må også Berit Nygård og Erling Hunstad, som fant veien til våre hjerter med «Eg veit i Himmerik ein borg» og «Nordnorsk julesalme».

LES OGSÅ: To julekonserter i Norderhov

Traff med stor kraft

Kveldens repertoar var rikholdig, både i stemning og variasjon. For julen rommer mer enn glede og fryd.

Mellom lagene finner vi også følelser som vemod, av og til sorg. Derfor er musikken et viktig instrument til å fylle oss med den virkelige julestemningen.

Den som metter oss, slik som «Panis Angelicus», eller himmelsk brød. Framført med en styrke og kraft som var en fullpakket Hole kirke verdig.

For i desember er alle kirker saktens som kulturkirker å regne.

LES OGSÅ: Gutta FC - 10 år med trøkk!