Med i NRK-serien "Valpekullet"

YNDIGE: Kristin Remme med favnen full. Dette er det siste valpekullet som her hadde blitt åtte uker.

YNDIGE: Kristin Remme med favnen full. Dette er det siste valpekullet som her hadde blitt åtte uker. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Over nyttår kan du se cocker spanielene Stella og Donald og deres valpekull på NRK. Hundeeier Kristin Remme er veldig spent på resultatet.

DEL

I hele sommer har Kristin Remme og hennes cocker spanieler på Selteveien hatt besøk av kamerafolk som har filmet serien "Valpekullet" som kommer på NRK1 i februar. Hundene Stella og Donalds fikk ha sitt store kjærlighetseventyr på låven på småbruket Nylund for seg selv, men resultatet av akten er rikelig foreviget og kommer på TV.

- I hele sommer har vi hatt et team i bobil i hagen, sier Kristin Remme.

Filmet fødselen

6. juni, nøyaktig 63 dager etter eventyret på låven, fødte Stella sine yndige små. Hun måtte finne seg i filmkameraene surret under fødselen.

- Heldigvis gikk fødselen greit. Vi slapp å tilkalle veterinær, sier Remme. Alt fra valpenes første levedager til de begynte å spise, gikk sin første tur og da valpekjøperne kom, er også med i den nye serien.

- Jeg er veldig spent. Har ikke sett noe av filmen ennå, bare reklamesnutten om serien, sier Kristin Remme. Det var i en annonse gjennom Norsk Kennel Klub hun fikk vite om serien, tok en telefon og så var det i gang.

450 valpekjøpere

NRK1 fristet deretter alle med drømmen om å bli eier av en yndig liten valp, om å melde sin interesse. Rosinen var også at de heldige kjøperne får bli med i serien som følger valpenes videre liv rundt om i Norge. TV-seerne får stifte nærmere bekjentskap med familiene gjennom de åtte programmer i serien.

- Det kom 450 søkere. Så mange valpekjøpere har jeg aldri hatt før, sier Remme. Hun fikk være med å plukke ut de heldige kjøperne.

- Jeg er alltid veldig nøye med hvem jeg selger valper til. Jeg forventer at alle har en genuin interesserte i det å få en hund, at de er klar over hva pelsstell, turer og aktivisering av hunden innebærer. Jeg ønsker at de bruker hunden litt, dette er ikke bare en hund for sofaen, sier hun. I sommer har hun solgt valper over hele Norge; fra Jæren til Nordfjord og Vesterålen. Remme storkoser seg i sofaen med det siste valpekullet som ble født for åtte uker siden. De må vente enda noen dager før de er store nok til å forlate Hole og sette kurs for sine nye hjem.

Hekta på cocker

Kristin Remme kan ikke tenke seg et liv uten hund. - Jeg var bare sju år gammel da jeg fikk min egen hund, en vorster, sier hun. Det var helt tilfeldig hun oppdaget rasen cocker spaniel for sju - åtte år siden.

- Barnehagen som min sønn gikk i, var på gårdsbesøk. Der hadde de en cocker spaniel som skulle omplasseres, forteller hun. Og så var hun "solgt". Remme bruker superlativer om den lille engelske rasen, som tross størrelsen er en meget robust turhund, og en støtende og apporterende fuglehundrase.

- Den er veldig lærenem, sier Remme. Hun er hundeinstruktør i dressur og har erfart at det er forskjell fra rase til rase hvor raskt de lærer.

- Cockeren er veldig flink til agility, sier Remme.

Hjemme i Selteveien har hun og ektemannen Tor Arne Rønning, og barna Tiril og Tevje, seks voksne hunder i tillegg til valpene, pluss geit og hest.

- Om sommeren kan det bli mange hunder her, fordi tidligere valpekjøpere ofte spør om jeg kan passe hunden deres når de drar på ferie. Og det er vanskelig å si nei, smiler Kristin Remme og gir "buketten" med valper en kos.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags