Bent og Veronica lanserer sin egen vin

LANSERER EGEN VIN: Kjøkkensjef Bent Borge Hansen og hovmester Veronica Smotry i Italia.

LANSERER EGEN VIN: Kjøkkensjef Bent Borge Hansen og hovmester Veronica Smotry i Italia. Foto:

Av

Lørdag 12. oktober lanserer Gledeshuset sin egen rødvin, Aglianico.

DEL

I sommer dro kjøkkensjef Bent Borge Hansen og hovmester Veronica Smotrys til Terre Stregate i Italia for å definere sin egen husvin.

Valget falt på produsenten Terre Stregate, som ligger mellom Guardia Sanframondi fjellene, i den eldgammel landsbyen i Sannio Beneventno.

– Lurer du på hvorfor vi ønsker å ha vår egen vin på Gledeshuset, spør Bent med glimt i øyet.

– Vi er lidenskapelig opptatt av kvalitet, og ønsker hele tiden å kunne tilby det beste for våre gjester. Derfor ønsket vi også en rødvin som står i stil med våre krav og ønsker, sier han engasjert.

Nå er ventetiden over

– Hos Terre Stregate fant vi fort tonen med ansvarlig for vinhuset, Filomena Lacobucci. Hun skjønte hva vi var på jakt etter. Etter å ha smakt oss gjennom ulike viner fant vi til slutt vår favoritt, forteller Veronica.

– Aglianico hadde det vi så etter! Perfekt balanse, god fylde, integrerte tanniner og lang ettersmak. Men, vi har høye krav til vår vin, så for å få litt ekstra struktur i vinen ble enige om at den kunne trenge litt mer tid på eikefat, før den ble tappet på flasker, legger hun til.

Ventetiden er endelig over, og både hovmester og kjøkkensjef på Gledeshuset er strålende fornøyde med resultatet!

– Aglianico står svært godt til den nye menyen vi lanserer på Gledeshuset i disse dager, og det er også veldig viktig», sier Bent.

I Norge er det kun på Gledeshuset i Hønefoss hvor det er mulig å drikke denne fantastisk gode rødvinen.

LES OGSÅ: Marte og Morten hyller 80-tallet

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags