De første campinggjestene kom allerede tidlig på dagen fredag.

– Vi har hatt flere hundre telefoner de siste dagene fra folk som ønsket å komme, sier Magnus Dehli. Dansefestivalgeneralen smilte bredt da parkeringsplassen fyltes med biler, og rundt 35 vakter i appelsinfargete t-skjorter var på plass for å sjekke rette fargen på armbåndene.

Magnetisk

Konferansier Terje Mårstad snakket til et fåtall da han åpnet festivalen fra utescenen. Men det varte ikke lenge før Hvalsmoen virket med magnetisk tiltrekningskraft på gjester fra fjern og nær. Forventningen og spenningen var merkbar og stigende. I serveringsteltet ventet 8.000 liter øl på et feststemt og tørst publikum.

Lag og foreninger var på plass. Det duftet grillmat over hele plassen, og taktene fra Casanova på utescenen blandet seg med kosepraten fra publikum. Og for sikkerhets skyld, var Jevnaker Røde Kors Hjelpekorps på plass. Lillian Bråthen og Ellen Bisgaard er alltid beredt, men håpet de ikke fikk noe å gjøre og kunne nyte dansemusikken uforstyrret.

Skikkelig feststemte var Liv Torill Larsen, Solveig Helene Larsen og Randi Madsen - tre Hønefoss-jenter i blå glitrende hatter og som alle elsker dansegalla og moro. De smilte veldig bredt der de, med ølglasset i hånden, tok sikte på en dans til Casanova.

– Men det er Ole Ivars og Holmsve vi kommer for, forkynte de tre feststemte damene.

De langveisfarende hadde en geografisk spredning som dekte det meste av vårt langstrakte land. Anita Wibe fra Hønefoss fikk første dans med Rudolf Neverdal fra Tromsø.