Må oppleves!

Thomas Kvamme Urnes i Billy Elliot (i midten) sammen med Kevin Haugan i tittelrollen (til høyre) og ensemblet.

Thomas Kvamme Urnes i Billy Elliot (i midten) sammen med Kevin Haugan i tittelrollen (til høyre) og ensemblet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Realisme, drømmer, kamp og glitrende prestasjoner. Musikalen Billy Elliot på Folketeateret er nyskapende og berører deg langt inn i sjela.

DEL

Med innovativ scenografi, rørende musikk, en inderlig historie og et ensemble og en hovedrolleinnehaver som torsdag tok pusten fra et svært kresent og bortskjemt publikum.

Musikaltalent

Kevin Haugan glitrer i rollen som Billy Elliot. 11-åringen, med lang fartstid som danser og nærmest oppvokst på Baardar-instituttet, er håndplukket til rollen som den lille gruvesamfunnsgutten som går helt andre veier enn både faren, broren og resten av samfunnet forventer. Han vil danse ballett.

Og han danser skjorta av de fleste og har en magisk tilstedeværelse på scenen.

Understudy

Thomas Kvamme Urnes (14) fra Hønefoss spiller kameraten Michael. Som også bærer på drømmer. Med en innlevelse som smitter, berører og fenger. Ikke overraskende har han også fått i oppgave å være understudy for rollen som Billy og være beredt til å hoppe inn hvis det skulle bli nødvendig. Det betyr ekstrem dansetrening og innøving. Etter å ha sett ham i sang- og steppenummer sammen med Kevin, er vi ikke i tvil om at han kommer til å beherske rollen.

Kristoffer Solberg er Billy som voksen. Manifistert i fantastisk mannlig pas de deux (duettdans) der Billy drømmer om å være en fetert ballettdanser i speilbildet av sitt voksne jeg. Svevende over scenen og i løft og nitid innøvde trinn med Kristoffer. Imponerende.

Boksetrener Jonas

I det rike persongalleriet dukker det også opp en røff boksetrener med langt hår, skjegg og briller og veltrent korpus. Som Jonas Rønning har fått æren av å tolke, og som han tolker med glans. I samspill med Billys far, Nils Ole Oftebro, som steiler over sønnens planer om å ofre gruvesamfunnets nedarvede tradisjoner til fordel for dans.

Det fristes Billy til av danselærerinnen Mrs. Wilkinson, ypperlig spilt av Hilde Lyrån.

Billys mormor er musikalens tragikomiske, lett senile karakter i Janny Hoff Brekkes skikkelse, og i andre roller finner vi Charlotte Brenna (Billys avdøde mor), Benjamin Helstad (broren) og Jan Martin Johnsen (Mr. Braithwaite).

Billy Elliot, The Musical, er historien om Nord-England på midten av 80-tallet, da Margareth Thatcher truer med å legge ned store deler av gruveindustrien og samfunnet rundt Billy er i ferd med å gå i oppløsning. Men der drømmen lever.

Historien bølger mellom håp, fortvilelse, fortid, fremtid og drømmer. I en fantastisk fortelling pakket inn i Elton Johns vakre musikk, full av alvor og spekket med humor og med en overraskende og spenstig scenografi som bare må oppleves.

SE VIDEO AV DE LOKALE STJERNENE HER: Billy Elliot med lokale skuespillere

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags