Lokale med på scenen

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Når Karpe Diem spiller på Alfred fredag kveld.

DEL

Karpe Diem dukker opp på Alfred i morgen kveld med ringerikinger på slep.

Frode Have og Eirik Saga er nemlig faste turnèmusikere for Karpe Diem og har spilt sammen med dem i egenskap av bandmedlemmer i «Something Sally» ved flere store anledninger.

Nå er de hyret inn som turnèmusikere på en landsomfattende turnè som blant annet tar dem til Alfred fredag kveld og til potetfestival på Gran lørdag.

Karpe Diem kan se tilbake på ikke mindre enn ti års konsertvirksomhet, platinaselgende album, singler og har rykte for å være et av de sterkeste utøvere innen sin sjanger i Norge.

Det handler om hiphop når Chirag Patel og Magdi Ytreiede Abdelmaguid går på scenen. Med sine indiske, halvt arabiske og halvt norske aner er det kanskje ikke så rart at deres verdensbetraktninger skiller seg markant fra resten av musikknorge.

En hindu og en muslim med utspring fra Oslos vestkant med flyktningeforeldre og blokkoppvekst er ikke hverdagskost.

På turneen Norge rundt har de med seg Diskjockeyen Eshm og bandet «Something Sally», riktignok uten vokalisten Ane Kiran. «Something Sally» er heller ikke noen novise i den norske musikkverdenen.

Ringerikingene Eirik Kiil Saga spiller tangenter og Frode Eggum Have trommer. Alle i bandet kommer fra utdanning på LIPA i Liverpool.

Oppdragene har etter hvert blitt mange. De har spilt flere steder i Europa, og har også vært i India. Deres andre CD kom ut 1. mars, kun få dager etter en konsert med Joss Stone i Oslo konserthus.

De har spilt suopport for Donkey Boy og er turnemusikere for Karpe Diem. Og fredag er de på Alfred.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags