Gå til sidens hovedinnhold

Annie, Anja og Evie Elise skrev og vant

Artikkelen er over 3 år gammel

Annie Bråten ønsket å formidle et budskap. Derfor meldte hun seg på Ungbok.

Og historien formidlet hun bra. Så bra at hun ble kåret som vinner sammen med Anja Sandholm og Evie Elise Sandholm.

Ifølge forfatter og juryformann Helene Guåker maktet alle tre å sette seg inn i andres situasjon. Annie skrev teksten «Der verden ikke er ond», Anja «Bak fasaden» og Evie Elise bød på «Forrådt».

Ungbok, et tilbud som går ut til alle ungdomsskoleelever, ble i år arrangert for 21. gang. Dette er en del av tilbudet i «Den kulturelle skolesekken.» Bokkvelden, som ble arrangert på Ringerike Bibliotek, er avslutningen på skrivekonkurransen.

Også Anette Løbben-Olsen, Mina Celine Sylte og Mathias Gabriel Hegelund Vemnäs var blant finalistene. Alle fikk lese opp sine egne tekster.

Musikk og gode råd

Under arrangementet bød Edda og Elise fra Hov ungdomsskole på sang og pianospill. Forfatteren Helene Guåker snakket om hvordan det er å være forfatter og hva det betyr for henne. Hun fortalte også hva hun hadde lagt vekt på i vurderingen av tekstene til de unge forfatterne.

 

Annie meldte seg på fordi hun synes det er morsomt å lese og skrive, og at hun en dag håper å kunne gi ut noe selv.

– Dette var en fin start på veien, sier hun.

– Det var litt skummelt å lese opp teksten fordi man er litt usikker på hva slags reaksjoner man kommer til å få, men det gikk fint, og det var veldig hyggelig å vinne.

Ungbok er bra

Annie tror Ungbok kan hjelpe mange videre.

– Det som inspirert meg er at jeg kunne fortelle et budskap med historien min. Det var motiverende. Når jeg skrev, tenkte jeg på mine egne opplevelser i forhold til hva personen i teksten setter pris på, sier hun.

Også bibliotekar Sigrid Nordgulen var fornøyd med kvelden.

– Finalistene bød på spennende og gode historier, og elevene fra Hov ungdomsskole hadde en god hånd med arrangementet, sier hun.
 

Kommentarer til denne saken