Gå til sidens hovedinnhold

– Ja, vi vil høre den skumle historien!

Artikkelen er over 3 år gammel

Barna var ganske så samstemte på at det var en av de skumle historiene de ville høre på Isfesten som ble arrangert i Ringerike bibliotek torsdag kveld.

Innsendt

97 barn hadde levert inn lesepasset sitt da fristen gikk ut for leselystaksjonen Sommerles som Ringerike bibliotek har arrangert i sommer.

Nesten tusen bøker

Isfesten i Ringerike bibliotek satte et flott punktum for årets leselystaksjon Sommernes. Det var syvende året aksjonen ble gjennomført, og interessen har også i år vært upåklagelig.

Det kom inn 98 lesepass, hvorav en jente har levert to pass med til sammen 18 bøker. Jeg er sikker på at det ikke er mange voksne som kan si det samme.

Til sammen har barna lest over 990 bøker. Humor og spenning ser ut til å være det som fenger barna mest. Serien og gutta i trehuset av Andy Griffiths og serien om Krise-Kristine av Joanna Nadin har vært veldig populære, sammen med detektivbøker og da helst serien til Jørn Lier Horst om Detektivbyrå nr. 2.

I alle år har det vært stor overvekt av jenter som har deltatt i leselystkampanjen, men i år er det første gangen at har det vært like mange gutter som jenter med. Det er faktisk flest gutter i alderen 7 år som har levert ferdig utfylt lesepass. Det er stor star at guttene også har fått øynene opp bøkenes fantastiske verden.  

For å få være med på Isfesten, som avslutter leselystkampanjen Sommernes, må man lese minst 8 bøker i løpet av kampanjeperioden.

Men man trenger ikke være en superleser for å være med på Sommernes. Det er veldig hyggelig dersom foreldre eller besteforeldre også leser for barna.

Mange av dem som deltar har også nettopp lært å lese selv, og vi synes det er flott at de har lest 8 bøker i løpet av sommerferien uansett tykkelse på bøkene. Man kan også høre på lydbok.

Forfatterbesøk

Forfatter Eldrid Johansen underholdt på isfesten med mange fine historier fra eget liv som forfatter. Hun kunne også røpe noen forfatterhemmeligheter som barna syntes det var ekstra spennende å få høre om.

– Alle har noe å skrive om, sa Eldrid.

– Alle har noe de liker bedre en noe annet, og da kan man ofte mye om det man liker. Tenk bare på fritidsaktivitetene dere er med på eller et dyr dere kjenner. Slike ting kan dere skrive om.

– Eller man kan skrive om noe man er redd for.

Det har Eldrid også gjort. Hun kunne nemlig røpe at også voksne kan være redd for spøkelser. Eldrid har bakgrunn innen sang, dans og har også mer eller mindre vokst opp på en gård på Nakkerud.

Alt dette har hun brukt når hun har skrevet om Sara som svært gjerne vil bli stjerne, og om valpen Hjalmar som minner om hunden broren hadde da de var små. Grøss- og spøkelseshistorier har det selvfølgelig også blitt.

Da barna fikk velge hvilken bok Eldrid skulle lese fra, ville det store flertallet høre en skummel bok. Kanskje de ville se om forfatteren ble redd av sin egen historie?

Kommentarer til denne saken