Lørdag gjør Anine noe hun aldri trodde at hun skulle våge

UNG POET: Anine H. Stranda leser egne dikt og en fortelling i Kulturstiftelsen Fengselet lørdag 15. februar.

UNG POET: Anine H. Stranda leser egne dikt og en fortelling i Kulturstiftelsen Fengselet lørdag 15. februar. Foto:

– Jeg har lenge hatt lyst til å dele. Og nå har mamma, som vet akkurat hvor grensene mine går, pushet meg så mye at jeg tør, sier Anine H. Stranda (16) fra Tolpinrud.

DEL

Lørdag ettermiddag tar hun med seg dikt og andre tekster til Kulturstiftelsen Fengselet, som hun skal lese høyt foran familie, venner og andre som kommer inn døren.

Hun vil ikke ha merkelappen «modig», men innrømmer at hun er nervøs.

– Akkurat nå kjenner jeg at dette er noe jeg har lyst til, men likevel ikke har lyst til. Om det gir mening, sier hun og ler.

Personlige tekster

Men kommer uansett til å fullføre.

– Jeg er svømmetrener, og er vant til å snakke foran en gruppe mennesker, men dette blir noe annet. Det jeg har skrevet er personlig og kommer innenfra, noe som gjør det ekstra sårbart at andre får lese. For ikke å snakke om det å skulle framføre egne tekster, sier hun.

Som i gamle da'r

Hun har en fast leserskare, men denne gangen blir det ikke bare kjente ansikter, men også fremmede. Det de får oppleve er noe nært og ekte, og tradisjonelt, som man kanskje ikke får ved å lese dikt noen har lagt ut i sosiale medier. Selv om hun gjør det også.

LES OGSÅ: Nikoline (25) reiste til Berlin for å lage ny musikk: – Jeg hadde en klump i magen før jeg dro

Samfunnsengasjert

Anine går første året på studiespesialiserende linje på Ringerike videregående skole. Har alltid skrevet tekster, kan hun fortelle.

Tematisk er diktene «en god miks», men mange havner i en kategori hun har kalt «Til samfunnet», hvor hun reflekterer over saker som er viktige for henne: Klima og miljø, rasisme og diskriminering. For å nevne noe.

Fri fantasi

Det er kreative gener i familien, kan hun fortelle.

– Mamma har fortalt at oldefar, hennes bestefar, var så glad i å fortelle eventyr som han selv fant på. Jeg er usikker på om han skrev noe, men fantasien han hadde, den evnen har jeg kanskje arvet, sier Anine.

Alle tekstene er skrevet og framføres på engelsk.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags