Aksjon «Sommerles» godt i gang

Leselystne: Storesøster Ingrid Opdal (t.h.) og Maria Opdal er glad i eventyr og historier, og begge forsynte seg godt i hyllene i fjor. Bildet er fra Hole bibliotek sommeren 2016.

Leselystne: Storesøster Ingrid Opdal (t.h.) og Maria Opdal er glad i eventyr og historier, og begge forsynte seg godt i hyllene i fjor. Bildet er fra Hole bibliotek sommeren 2016. Foto:

I år som i fjor holder biblioteket i Hole åpne dører hele sommeren. Her skal det leses, og barn og unge inviteres til ny runde av Sommerles!

DEL

Lesekampanjen for barn og unge iverksettes over hele landet i sommer, men de fleste bibliotekene befinner seg faktisk i Buskerud, kan biblioteksjef Hanne Egidius Stuve ved Hole bibliotek opplyse. I år som i fjor, og flere år før det, holder hun og kollegene åpne dører sommeren igjennom. Her fristes med bøker, e-bøker og et godt utvalg i filmer.

Det vesle biblioteket i Holebygda er også en populær møteplass hvor både latter og skravling sitter løst.

Erfaringen tilsier at mange som bor i Hønefoss og omegn også benytter seg av tilbudet med sommeråpent bibliotek. I tillegg er det registrert at en del turister også finner veien innom. For gode lesere låner mye, enten de er på hytta, camper eller sover i telt.

Biblioteksjef på Hole bibliotek, Hanne Stuve, oppfordrer til sommerlesing og lover også et fyldig utvalg i dvd-er.

Biblioteksjef på Hole bibliotek, Hanne Stuve, oppfordrer til sommerlesing og lover også et fyldig utvalg i dvd-er. Foto:

– Vi har noen superlesere som trekker opp snittet, så vi lå godt an i forhold til gjennomsnitt blant dem som var med. Vi ønsker oss mange flere deltakere i år, og lesere fra Ringerike er også hjertelig velkommen, sier bibliotekar Siri Berrefjord.

Regnvåte somre skal uansett ikke være noe hinder for fantasifull kvalitetstid.

Det leses mye humor og mye spenning, men de som liker romantikk liker det veldig godt, får vi vite.

Oversikt!: - 1.884 sider, sier bibliotekar Siri Berrefjord og skryter av Lauritz før han kan velge en premie. Bildet er fra Sommerles 2016.

Oversikt!: - 1.884 sider, sier bibliotekar Siri Berrefjord og skryter av Lauritz før han kan velge en premie. Bildet er fra Sommerles 2016. Foto:

– Vi har hatt veldig bra respons så langt, men noen misforsto litt og hadde registrert alt de hadde lest så langt de kunne huske! Da kommer man raskt opp i level. Det er ganske lett å stige i gradene på begynnelsen, og det er fullt mulig å klare alle premiegradene i løpet av sommeren, men SÅ lett er det ikke. Man skal altså registrere det man leser fra 1. juni, understreker Berrefjord.

Stuve påpeker at lesing både er hyggelig og nyttig, og at man aldri trenger å kjede seg dersom man er glad i å lese.

– Lesing er magisk. Man kommer inn i en ny verden, sa en jente som heter Rayan som deltok på kampanjen i fjor, til meg. Kom innom oss, så hjelper vi deg med å finne boken som passer akkurat for deg, forsikrer Stuve.

LES OM FJORÅRETS AKSJON HER: Populær leseaksjon for barn i sommer

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags