Det handler om severdigheter, opplevelser, natur og historisk viktige steder. Og det er svært vakkert innpakket og servert.

De to ga ut sin første bok om «Naturperler i Buskerud» i 2000. Fire år senere kom «Kulturperler i Buskerud». Nå, 17 år etter den første boka, mener de det er på tide med et verdig farvel med fylket, gjennom en presentasjon og reise til de beste og mest spennende natur- og kulturattraksjonene i fylket.

Boka starter med bølgeskvulp og lukt av saltvann i fjorden ved Røyken og Hurum, fortsetter gjennom daler, skoger, byer og tettsteder med spennende kulturhistorie og vakker natur for så å bevege seg inn i landet til blant annet Hardangervidda, Hallingskarvet og resten av Buskeruds fjellverden.

 

Lokalt er Tyrifjorden og fjordarmen Steinsfjorden med både kreps og storørret med i boka.

Derfra tar forfatterne oss med opp Mørkgonga til Gyrihaugen og inn i Krokskogens eventyrrike, kjent fra Asbjørnsen og Moe.

 

Til slutt står vi i indrefileten i Marka, med Spålen-Katnosa og Oppkuven-Smeddalen naturreservat.

På Ringerike og i Hole er det også mulig å følge sporene til fortiden og være med på tur til Veien kulturminnepark, Riddergården, Norderhov kirke og Ringerikes museum.

Eller ta en runde på sykkel i det historiske landskapet på Røyse med middelalderkirken på Bønsnes.

 

De to Tom-ene har gått grundig til verks i sine beskrivelser og tar deg med på en spennende og innholdsrik reise i en bok som er et vell av vakre fotografier.