Ifølge konservator Lena J. Brune ved museet er det en tankevekkende og spektakulær skulptur som skal avdukes under åpningen av årets sesong 21. mai.

Kabakov (født i 1933) har jødisk bakgrunn og er født i Dnipropetrovsk i det som da var den ukrainske sosialistiske sovjetrepublikk. Fra 1950-tallet og til slutten av 1980-tallet arbeidet han i Moskva. Siden 90-tallet har han bodd og arbeidet på Long Island, New York, sammen med sin kone og samarbeidspartner Emilia Kabakov.

Etter seks tiår som aktiv kunstner har han med sine installasjoner og malerier markert seg som en sentral konseptkunstner, heter det i pressemeldingen fra Kistefos-Museet.

– Gjennom kunsten observerer og reflekterer Kabakov rundt den menneskelige virkeligheten, ofte med utgangspunkt i minnene fra det gamle Sovjet, eller et annet utopisk og menneskeskapt prosjekt.

Felles for flere av disse politiske eller økonomiske fallerte systemene, er en sterk menneskelig visjon, gjennomføringsevne og overbevisning.

Kistefos-Museets skulpturpark vil etter dette bestå av drøyt 30 skulpturer av anerkjente norske og internasjonale kunstnere. I fjor var det danske Jeppe Heins «Veien til Stillhet» som ble årets nye skulptur og Kistefos-Museets store turist- og besøksattraksjon.

LES OGSÅ: